Jordbærkoldskål

I lørdags var den store teenager og jeg ude og plukke jordbær på den lokale “Annexgården” til den helt store guldmedalje. 6,4 kg blev det til, så lørdagen stod for alvor i jordbærrets tegn. Både jordbærsyltetøj og jordbær-rabarbermarmelade blev der til gemmerne, en flaske jordbærsirup til pandekager, jordbærsorbet samt blendede jordbær frosset i isterningbakker til smoothies. Desuden spiste vi jordbær overhældt med en smule af årets hyldeblomstsaft til dessert og søndag fik vi jordbærkoldskål.

For en del år siden efterhånden havde jeg lavet en portion jordbærkoldskål som familien ikke brød sig om – de ville hellere have “den normale“. Derfor havde jeg egentlig skrinlagt jordbærkoldskål fuldstændig, men fik pludselig lyst til det igen for nogle uger siden. Jeg vovede pelsen og lavede en portion, og alle var vilde med det, så nu kommer opskriften også på bloggen.
Jeg synes ikke bare koldskålen skal smage af jordbær, man må også gerne kunne smage citron, vanilje og kærnemælk, så jeg kommer ikke vildt mange jordbær i. Vil du have en mere intens jordbærsmag øger du bare mængden af jordbær.
Jeg toppede koldskålen med grove havregryn ristet med smør og sukker. Kammerjunker og ekstra jordbær i skiver er også godt.

Jordbærkoldskål (6-8 pers.)
250 g jordbær (ordnet vægt)
100 g sukker
1 stang vanilje
1 økologisk citron
2 æg
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk

Start med at blende de ordnede jordbær til en helt jævn masse.
Slå æggene ud i en stor røreskål og kom sukkeret over. Skrab marven ud af vaniljestangen og kom det ned til æggene. Pisk til en hvid og cremet æggesnaps. Riv skallen af den halve citron fint og tilsæt den til æggesnapsen. Skær citronen i tykke skiver. Pisk jordbærmassen sammen med æggesnapsen og tilsæt først tykmælk så kærnemælk mens du pisker (husk at skrue ned for piskeren, så væggene ikke dækkes af stænk…).
Smag på koldskålen og tilsæt evt. mere sukker. Læg citronskiverne ned i koldskålen, sæt film over og lad den trække mindst et par timer på køl.
Serveres med valgfri topping.

IMG_4690

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Jordbærkoldskål

  1. Cecilie B skriver:

    Jeg ved ikke, om det er lidt snyd med koldskål uden æg, men i min familie får vi altid verdens nemmeste jordbærkoldskål, som bare er én liter kærnemælk, én liter tykmælk og én pose frosne jordbær, og så blendes det med lidt sukker (efter smag). Det smager fantastisk og forfriskende… Vi får det altid med havregryn stegt med lidt smør og sukker, som mætter noget bedre end kammerjunker.

    • Signe skriver:

      Jeg er også mest til havregrynsknas, fremfor kammerjunker. Lyder som en dejlig nem koldskål, men selv med æg, er det jo ikke en svær ret 🙂

  2. Pingback: Jordbærsorbet | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge