Involtini di zucchini

Her i familien er vi blevet helt vilde med squash denne sommer (igen uden at tage det grøntsagsskeptiske barn i ed). Det er blevet til en del eksperimenteren med denne grøntsag, som man jo nærmest får smidt i nakken i sommerlandet. Husker bestemt også at min mor havde squashplanter i 80’erne, hvor de fik lov til at vokse sig kæmpestore og seje i skallen, og de så kom i enhver form for gryderetter og grøntsagsblandinger – det eneste jeg kunne lide med dem, var squashkage!
Nu om dage ved jeg bedre – squash smager ikke af meget i sig selv, men behandles den kærligt, kan den understøtte masser af velsmag. Prøv fx denne “squash-lasagne“, eller hvad med at marinere den i olie? Jeg prøvede også denne variant af ratatouille, hvor den ligner den fra filmen af samme navn, og smager fuldstændig fantastisk.
Nå, men tilbage til denne opskrift; små kolde ruller af squash, fyldt med soltørrede tomater og gorgonzola – sikke en himmerigsmundfuld. De mætter ikke meget, så du kan roligt lave rigeligt. Jeg brugte 3 squash (4-5 cm i diameter) til 7 personer, og det passede fint.
Forlægget er fra “To madglade italienere“, men jeg valgte at skære squashen noget tyndere end de foreskrev, samt grille skiverne fremfor at bage dem i ovnen, hvilket gjorde rullerne meget delikate.

Involtini di zucchini (forret til 7-8 pers.)
3 squash (ca. 5 cm i diameter)
salt
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
peber
150 g gorgonzola
1 lille glas soltørrede tomater i olie
frisk basilikum

Skyl squash og skær enderne af. Skær dem i tynde skiver på langs; helst ca 2 mm i tykkelse. Drys salt på skiverne og lad dem ligge og “svede” i en halv time.
IMG_2366
Tør skiverne med køkkenrulle. Bland olivenolie med finthakket hvidløg og peber, og pensl skiverne med blandingen. Steg skiverne på en grill, en grillpande, eller bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Lad skiverne køle af.
Skær gorgonzola og soltørrede tomater i tynde skiver og pluk bladene af basilikummen.
Læg lidt gorgonzola, soltørret tomat og basilikum på hver skive squash og rul dem sammen. Pynt med ekstra basilikumblade.

IMG_2371

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i forret, Italien og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Involtini di zucchini

  1. Pingback: Italiensk sommermiddag | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge