Hyldeblomsteddike

Hvis du kan finde en hyldebusk som står i skygge, og derfor ikke er sprunget helt så hurtigt ud, er det stadig muligt at lave denne dejlige eddike. Hyldeblomstsæsonen har været helt utrolig kort i år pga varmen, men jeg nåede da både at lave hyldeblomstsaft og jordbær-rabarbermarmelade med hyldeblomst samt selvfølgelig denne eddike.

Det er dårligt nok en opskrift, og den kan også bare bruges som inspiration til at lave andre kryddereddiker – jeg plejer altid at lave lidt forskellige eddiker med friske krydderurter. De pynter i vindueskarmen og smager samtidig dejligt.

Hyldeblomsteddike (2 liter)
20 hyldeblomster
½ økologisk citron
2 liter klar eddike

Klip stænglerne af klaserne og ryst dem godt. Der sker intet ved at der kommer et par smådyr med i glasset, men de værste ørentviste og edderkopper må godt holde sig væk. Kom dem ned i et to-liters sylteglas. Skær den halve citron i skiver og kom også den i glasset. Hæld eddike over. Luk glasset og lad det stå lyst i 2 måneder.
Sigt dernæst eddiken igennem et klæde og kom den på flasker.
Eddiken er helt fantastisk til agurkesalat, men kan selvfølgelig bruges hvor du ellers ville benytte lys eddike.

Dette indlæg blev udgivet i syltning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge