Hotdog relish

Som nævnt i indlægget med rabarbersyltetøj, har jeg lånt bogen Syltedronningen på biblioteket. Der er mange skønne sylteopskrifter i den, så hvis du som jeg er vild med at sylte, så kan jeg kun anbefale den.
Jeg har i mange år lavet pickles (som primært buges til remoulade herhjemme), men salte sylterier, udover agurker og rødbeder, er der ikke meget salg i herhjemme. Jeg har jævnligt testet forskellige opskrifter, men det bliver mest brugt til gaver; for herhjemme bliver det ikke spist. Alligevel bliver jeg jævnligt fristet til at prøve forskellige opskrifter af, men denne tror jeg nu godt kan gå hen og blive en klassiker.
Smagen er sød, sur og let krydret, og ja, det er superlækkert på en hotdog, men smager også dejligt ovenpå en rugbrødsmad med rullepølse eller roastbeef. Jeg har givet lidt mere gas med krydderierne, end opskriften oprindeligt lagde op til, men du kan skrue op eller ned alt efter behov. Husk at smage på lagen inden du kommer den på glas, så er det muligt at justere smagen efter dine lyster.

Hotdog relish (ca. 4 glas, alt efter størrelse)
2 agurker
1 stort løg
1 rød peber
2 spsk salt
125 ml lys eddike (hvidvin eller æblecider)
1½ tsk maizena
100 g sukker
1 tsk sennepsfrø (brune eller gule)
1 tsk sennepspulver
1/4 tsk gurkemeje
1/4 tsk friskrevet muskatnød
en smule friskkværnet peber
evt. et nip karry

Skyl agurkerne og halver dem på langs. Skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i fine tern. Hak løget fint og skær peberfrugten i små tern. Bland det hele i en skål med saltet. Kom film over og sæt skålen på køl i et døgn.
Hæld grøntsagerne over i en sigte og skyl dem med vand, så saltet skylles af. Lad dem afdryppe i 5 minutter.
Kom eddike og maizena i en gryde og pisk dem godt sammen. Tilsæt sukker og krydderier og varm gryden op ved middel varme, til saucen er jævnet.
Tilsæt grøntsagerne og lad relishen småkoge i 10 minutter til grøntsagerne begynder at være gennemsigtige. Husk at røre undervejs. Smag på saucen og tilsæt eventuelt mere sennepspulver og lidt karry.
Hæld relishen på steriliserede glas og luk til med det samme. Vend dem en gang, så den varme relish skolder låget.
Opbevares på køl efter åbning.

Dette indlæg blev udgivet i syltning og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge