Helstegt kylling på rotisserie

Vi spiser ikke kylling særlig ofte. Min husbond arbejdede på et tidspunkt på Socialcenter Vest, og der stod menuen på kylling (i kedelig sovs med ris…) mindst 3 dage om ugen, så han fik virkelig en afsmag for det. Desuden er økologiske kyllinger temmelig dyre, og de der naturelmarinerede slavekyllinger er bare ikke mig. Efter at have set denne dokumentar om kyllingers opvækst, blev jeg opmærksom på at der også findes såkaldte “velfærdskyllinger”, som har fået en markant bedre opvækst, men uden at koste flere hundrede kroner. Netto har for nylig lanceret en Løgismose Gourmet kylling, som skulle have haft et godt og frit liv i Frankrig. Jeg ville helst have haft at den var dansk, men måtte alligevel prøve den af. Kyllingerne vejer omkring 1400 g, har flot gult og tørt skind, og lange ben, som tydeligvis har fået lov at gå rundt. Smagen er rigtig god, og selv ungerne syntes den var god og “ikke tør”. Sådan en kylling koster 89 kr (jeg fik den dog til 45,-, formentlig pga fejlmærkning i min Netto), så her kan de fleste vist være med.
Jeg valgte at lægge kyllingen i en saltlage i 8 timer, men den kunne nu godt have stået lidt længere tid. Husk at komme lidt krydderurter i saltlagen, ingen grund til ikke at tilføre ekstra smag når man kan. Inspirationen til saltlagen er fra Heston Blumenthal.
Jeg havde lånt naboens rotisserie til Weberen, og det er bestemt ikke sidste gang vi laver kylling på den måde. Sprødt skind overalt og en dejlig saftig kylling. Prøv det! Har du ikke et rotisserie, kan kyllingen bare steges ved indirekte varme, evt. monteret på en dåse eller kyllingeholder. Vi havde engang en ovn med indbygget rotisserie – det kan selvfølgelig også bruges.

Helstegt kylling på rotisserie (4-5 pers.)
1 kylling à 1400 g
1 l vand
60 g salt
1 håndfuld krydderurter
10 peberkorn
1½ økologisk citron

Kylling klar til lage

Kog vandet op med salt, peberkorn og krydderurter. Lad lagen afkøle. Fjern urterne. Kom kyllingen i en 4 liters frysepose og stil den i en skål med benene opad. Hæld lagen ned i kyllingen, luk posen og sæt den på køl i mindst 8 timer (gerne op til 24 timer).
Tag kyllingen op af lagen og tør den med et stykke køkkenrulle. Skær citronen i kvarter og stop dem ind i kyllingen. Bind et stykke snor om kyllingen, så vingerne og lår strammes ind til kroppen. Monter kyllingen på rotisserie-spyddet.
Fordel de varme kul i begge sider af grillen, læg en drypbakke i bunden og monter rotisserie inklusiv kylling. Lad kyllingen stege i ca. 1 time, stik i låret (altså kyllingens…) og saften skal være klar. Kom kyllinger over på et bræt og skær den i 10 stykker. Spis med masser af nye kartofler, agurkesalat og rabarberkompot. Så er det bare sommer, vejret til trods!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

13 kommentarer til Helstegt kylling på rotisserie

  1. Joan LD skriver:

    Hvad lavede du som tilbehør til den lækre rotisserie kylling?

  2. Pingback: Lamme-porchetta | Signes Mad

  3. Pingback: Saftig perlehøne | Signes Mad

  4. Sjønne skriver:

    Uhmm det lyder SUPER lækkert!

    Savner dog et billede af den færdigstegte fugl (som om man ikke savlede nok i forvejen) 😉
    Sjønne recently posted..Le Mans 2012 ret 1: Rejesoufflé, friteret kartoffel og rød syre

    • Signe skriver:

      Ville så gerne have vist et sådan, men der var desværre fejl i de uploadede billeder – derfor dette lettere ufuldstændige fra telefonen 🙂

  5. foodfanatic skriver:

    Kære Signe
    Dejligt tip med saltlagen. Det skal prøves.
    Kh Nadia
    foodfanatic recently posted..Beurre blanc (fransk smørsauce)

    • Signe skriver:

      Det giver et dejligt saftigt stykke fjerkræ. Kylling kan jo godt være lidt tricky at gourmetsalte, så dette er en god løsning 🙂

  6. Marianne skriver:

    Gad altså rigtig godt at have sådan et rotisserie – hvor er det smart.

    Jeg har flere gange købt kyllinger fra Løgismose, og spist dem med velbehag 🙂 Men hvor har du fundet dem til 45 kr?? I min Netto koster de 89,-

    God weekend

    • Signe skriver:

      Min Netto har muligvis mærket dem forkert – syntes også jeg havde læst at de kostede 89,-, men bonen sagde 45,- BONUS! Jeg retter lige teksten til de 89,- 🙂

  7. Jette Mikkelsen skriver:

    Gad vide, hvordan en kylling til 45 kr., der er fragtet fra Frankrig og herop har haft det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge