Gulerodskage

Som det nok fremgår af både dette og sidste indlæg, tror jeg ikke på slankekur i januar. Det er simpelthen for koldt til, at man på nogen måde kan overholde sådan en. Desuden er jeg blevet “rigtig” ansat på 10.klasses centret, hvor jeg var i løntilskud i efteråret, hvilket kræver en noget større indsats fra min side. Nu ved jeg hvem kollegerne er, og hvor kopimaskinen står, men har virkelig fart på med meget undervisning, så sukker er en nødvendighed.
Jeg fik sådan lyst til gulerodskage forleden, men ville gerne prøve en uden brun farin og masser af krydderi (og så er der jo også min nyligt opståede kanelallergi at tage hensyn til). Jeg kunne huske at have set en opskrift på gulerodskage i Sifs første kagebog, så den blev fundet frem (det er en superanvendelig kagebog, så den stod ikke langt væk). Jeg havde heldigvis pistaciekerner tilbage fra nytår, men ellers kan man bare bruge mandler. Sif lader sine rosiner trække i rom, men jeg har jo kagespisende børn, så det udelod jeg. Desuden droppede jeg at lave flødeostecreme, og brugte bare en en hvid glasur rørt med appelsinsaft, og det blev meget lækkert.
Prøv denne anderledes, lyse kage – den er virkelig delikat.

Gulerodskage (1 stor springform á 25 cm)
200 g revet gulerod
375 g sukker
450 g hvedemel
60 g hakkede pistaciekerner
100 g rosiner
2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 spsk vaniljesukker
250 g smeltet smør
1 dl olivenolie
4 store ægIMG_0313

200 g flormelis
saft af 1 appelsin

Smør springformen og læg bagepapir i bunden. Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt gulerødder, sukker, rosiner, pistaciekerner, salt og vaniljesukker og bland det grundigt sammen. Tilsæt alle 4 æg og pisk det godt sammen. Rør smeltet smør og olie i. Fyld dejen i formen og bag den i 60-70 minutter ved 175 grader.  Tjek efter med en IMG_0318stegegaffel eller strikkepind at kagen ikke klistrer i midten. Tag den ud og lad den køle af på en rist.
Rør en tyk glasur af flormelis og appelsinsaft og hæld den ud midt på kagen. Lad den flyde lidt tilfældigt ud. Server og nyd!

IMG_0326

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i kage og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

10 kommentarer til Gulerodskage

  1. Elsebeth skriver:

    Til lykke! Der falder mere ro over én, når man er nået i sikker havn. Det fine ved det er, at de var glade for dig og også gerne ville betale fuld pris for “varen”!

  2. Rosemarie skriver:

    Tillykke. De må være glade for dig, der jo mang e om buddet i disse tider.

  3. Kokke Kongen skriver:

    Tillykke med jobbet
    Jeg troede altid at gulerodskage er en slags slankekur :) det kommer vist an på hvor stor en procentdel gulerod der er i kagen.
    Kokke Kongen recently posted..Yoghurtboller

  4. Elsebeth skriver:

    Nu er det jo ikke dig som person, men dine evner som underviser, du får betaling for. Derfor mente jeg selvfølgelig, at det måtte være rart for dig, at de fandt, du var så dygtig, at de gerne ville beholde dig og betale hele din løn! Og nu skrev jeg ikke varen, men “varen”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


− 3 = fire

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge