Grove fritter

Lige for tiden er jeg bidt af en gal fritøse (ja, det ER muligt…), men gider sjældent lave pomfritter fra bunden – det der dobbeltstegning udfordrer min tålmodighed.
Her til aften stod menuen på lækre hjemmegjorte burgere, og der er nu ikke noget som en pomfrit eller to til sådan en svend. Som regel laver jeg bare ovnfritter, men efter lidt snak om byens bedste pomfritter, og inside tips om friturestegt, bagt og dernæst friturestegt, besluttede jeg at finde fritureolien frem.
Jeg sparede den første omgang friture væk, og resultatet blev sprøde og lækre fritter med bid i. Fritterne kan både laves med og uden skræl (dem fra Fredes er altid med), og så er det vigtigt først at salte til sidst – så beholder fritterne sprødheden!

Grove fritter (3 pers.)
750 g kartofler
1 l fritureolie
salt

Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i store både. Fordel dem i et lag på en bageplade med papir.  Bag dem ved 200 grader i 25-30 minutter alt efter størrelse – de skal være præcis møre.
Varm olien op i en stegegryde og frituresteg kartoflerne i flere omgange (jeg stegte 6-7 stykker ad gangen). Læg de færdigstegte kartofler på fedtsugende papir (dvs. køkkenrulle) og drys dem med groft salt. Server sammen med en svedig burger, en kold øl og masser af dyppelse!


 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i tilbehør og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Grove fritter

 1. Pingback: Doublefried fries med estragonmayo og chilimayo! Madbloggerudfordringen :) | rockpaperfood's Blog

 2. Sarah skriver:

  Mums de pomfrites skal prøves meget snart, ser sgu lækkert ud.
  Vi laver nogle gange nogle vi har set fra Jamie Oliver, med masser af hvidløg og olie, men det er i ovnen, sig endelig til hvis du vil prøve opskriften, ville da kun være glad hvis jeg kunne give noget tilbage til dig, nu du har en side jeg bruger meget meget flittigt ;o).

  Kh Sarah

 3. Mette Lindgaard skriver:

  Haps!
  De ser megagode ud, og ja supergod idé at lave dem i ovnen først!

 4. Klidmoster skriver:

  Hold da op hvor smart! Det var aldrig faldet mig ind at starte dem op i ovnen først. Det skal helt klart prøves. Hvilken sort kartofler brugte du? Krams
  Klidmoster recently posted..Fed fredag på Klassisk 65

 5. Pingback: Grove fritter | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge