Grissini

Som så mange andre børn er mine børn vilde med noget der er sprødt, og eftersom vi har været i Italien en del gange, er grissini er kæmpehit. Jeg har prøvet at bage grissinier mange gange, men deciderede sprøde er de aldrig blevet. I dag skulle datteren fejre sin fødselsdag (sidste dag i en hektisk “jeg bliver 10 år”-fejringsuge!), og hun havde ønsket lufttørret skinke, ost og grissinier til forret, pizza til hovedret og chokolademousse til dessert. Efter at have gået forgæves i 2 supermarkeder, kom jeg i tanke om at jeg da fik sprøde, hjemmebagte grissinier hos Iben, dengang hun flyttede fra Århus. En hurtig sms, og den skønne frue sendte mig opskriften – TAK!
Hjem og bage, og resultatet: Sprøde, lækre grissinier. Datteren ville have dem helt plain, men de kan sagtens tilføres lidt krydder, parmesan, salt eller sesam/birkes. Bare pensl med vand og strø på inden de skæres ud og rulles.
Hvor længe de kan holde sig sprøde ved jeg desværre ikke, men en uges tid i en tætsluttende dåse er mit bedste bud.

Grissini (25-30 stk)
25 g gær
2½ dl lunkent vand
2 tsk salt
5 spsk olivenolie
6-7 dl hvedemel (prøv evt at erstatte de 2 dl med grovmel, for en grovere grissini)
lidt vand til pensling
flagesalt/sesamfrø/birkes/revet parmesansost

Opløs gæren i vandet og kom salt og olie heri. Kom melet i lidt af gangen, og ælt til en blød dej. Lad dejen hæve i 20 minutter under et viskestykke. 
Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud i ½ cm’s tykkelse- helst forholdsvis firkantet. Pensl med vand og drys med den valgte smagsgiver. Skær ud i strimler af 1 cm’s bredde. Sno hver strimmel et par gange, og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve mens ovnen varmes op til 200 grader. Bag dem midt i ovnen i 20 minutter, til de er brune og sprøde. Lad dem afkøle på en rist. Serveres med skinke, pølse, ost, oliven osv.

IMG_2099

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i bagværk og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

11 kommentarer til Grissini

  1. Pingback: Nytårsmenu 2014 | Signes Mad

  2. Pingback: Sprøde fennikelringe | Signes Mad

  3. Frederikke skriver:

    Virkelig lækker opskrift, og endnu bedre resultat!

    //Frederikke (vivalavanilla.blogspot.dk)

  4. Judi skriver:

    Det kunne jeg godt spise det der. Din datter har god smag 🙂

    • Signe skriver:

      Det har hun nemlig 🙂 De andre unger spiste nu ikke noget skinke- de syntes vist det var en mærkelig forret (men de har selvfølgelig heller ikke været i San Daniele og spise friskskåret skinke med grissinier).

  5. Ibs skriver:

    Uhm, de ser gode ud. Godt husket af dig, i øvrigt! 😀
    Ibs recently posted..Bakkedal

  6. Anne skriver:

    Hvor er de fine, det kunne være de skulle bages, næste gang man stabler en gang tapas på benene, det er skønt, at de kan krydres efter smag og formål (:

    – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge