Grillet spidskål

Herhjemme er vi ret vilde med kål, og især spidskål får sjældent lov at hvile længe i grøntsagsskuffen. Selv grøntsagsskeptikeren (a.k.a. den nu 12-årige) spiser det som regel.
I aftes stod menuen på klassisk mørbradgryde, hvilket jo typisk er med champignon i sovsen, men det valgte jeg at droppe, da vi fornylig er begyndt at få den økologiske grøntsagskasse fra Skagenfood, og jeg derfor helst ikke vil købe andre grøntsager. I stedet lå der et helt frisk, dansk spidskål, så hvorfor ikke bruge det?
Grillet spidskål med lidt parmesanost på, og alle var glade – ja, faktisk kunne jeg sagtens have lavet hele spidskålet, for vi spiste rub og stub. Det tager i alt ca. 7 minutter at lave, så der kan alle vist være med. Som altid med meget simple retter står og falder det med råvarerne, så brug nogle gode produkter; sprød spidskål, smagfuld olivenolie, en god frugtig eddike og friskrevet parmesan – det bliver IKKE godt med sådan en pose parmesansmulder.

Grillet spidskål (tilbehør til 2-3 pers.)
½ stort spidskål
1 spsk olivenolie
½ tsk solbæreddike (eller anden frugteddike)
20 g parmesanost
salt og peber

Start med at tænde for ovnens grillelement. Skyl spidskålet og del det i kvarte gennem stokken. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med papir. Dryp med eddike og olie og drys med salt og peber. Riv et pænt lag parmesanost henover kålen.
Stil bagepladen øverst i ovnen i 3-5 minutter; kålen må gerne blive lidt sort i kanterne og osten skal boble. Tag kålen ud og læg den på et fad. Serveres til kødretter.

IMG_2536

3 kommentarer
  • Rose siger:

    Lækkert – må prøves. Spidskål er virkelig nem at have med at gøre.

  • […] ud med purløg, men brug de krydderurter du kan lide. Vi fik en ovnbagt havbars til, samt lidt grillet spidskål, men forskellige former for kød ville alle gå til de smagfulde […]

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *