Grillede makreller med saltede solbær

For noget tid siden modtog jeg fiskekogebogen “Gone Fishing” fra Lindhardt og Ringhof. Det er nok den smukkeste kogebog jeg har set til dato. Derudover er opskrifterne forholdvis nemt tilgængelige, og bogen kan ganske enkelt ses som en opfordring til at spise mere fisk i hverdagen.
Bogen indeholder mange tiltalende opskrifter, men især én lagde jeg ind på harddisken: Makreller med en dressing af saltede solbær. Først krævede det jo lige at det blev solbærsæson, og da jeg fornylig har fået verdens bedste bærforbindelse, med det lokale Ømosebær, kunne jeg slå to fluer med et smæk.

Inden vi tog herop i sommerhuset hentede jeg en frisk bakke solbær ude hos Helle, skyllede og ordnede bærrene og brugte 250 g til at lave saltede solbær af.

IMG_4970

Resten blev til en dejlig gang rødgrød sammen med en bakke jordbær.
Udover de 5 dages forberedelse de salte solbær kræver, er der ikke meget arbejde i retten her. Makrellerne købte jeg fileteret i den lokale fiskebod (60 kr for 6 flotte fileter), og de røg på grillen sammen med en gul squash i skiver og nogle kolde kartofler fra dagen før. Jeg kan kun anbefale at prøve de salte solbær sammen med fed fisk, det passer virkelig godt sammen.

Grillede makreller med saltede solbær (3 pers.)
Saltede solbær
25o g solbær
5 g havsalt

6 makrelfileter
3 spsk olivenolie + lidt til smøring af fisken
salt
1 squash
evt. lidt citrontimian og et dryp olivenolie
evt. nogle kogte kartofler

Ordn solbærrene og kom dem i et patentglas sammen med saltet. Ryst glasset, åbn låget og læg et stykke køkkenrulle over åbningen (så der ikke går dyr i bærrene). Lad glasset stå i 5 dage, ryst det én gang om dagen. Sæt til sidst glasset på køl – nu kan bærrene holde sig i flere måneder.

IMG_4974

Tag to spiseskefulde saltede solbær og bland dem i en skål med 3 skefulde olivenolie.
Gå makrelfileterne efter med en saks, klip rygfinnerne af og fjern de mest synlige ben, og salt dem på kødsiden.
Smør lidt olivenolie på skindsiden af fileterne.
Skær squashen i tykke skiver (ca. 1½ cm) og salt dem let.
Læg squash i kanten af grillristen, så de ikke får alt for hård varme. Giv dem ca. 10 minutter i alt, vend dem halvvejs. Kom dem over i et fad når de er færdige, dryp med olivenolie og citrontimian.
Læg makrelfileterne på grillen med skindsiden nedad.

IMG_5028

Lad dem stege til kødet næsten har skiftet farve fuldstændig – de må gerne være lidt rosa på toppen. Læg dem over på et fad, hæld solbær-dressingen over og server.

IMG_5032

Indlægget indeholder affiliate links

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Grillede makreller med saltede solbær

  1. Pingback: Solbæris | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge