Grønne vildsvinefrikadeller

Under forledens gennemrodning af fryseren fandt jeg en pakke hakket vildsvinekød. Kødet købte jeg engang i foråret i en SuperBest i Nordjylland -jeg ved ikke om de altid har det, da jeg ikke normalt handler i SuperBest, men da man ikke støder på vildsvinehak så tit, røg det i hvert fald med hjem. Jeg havde i mellemtiden glemt alt om det, så da jeg fandt pakken på bunden af fryseren, blev det straks bestemt at den skulle udgøre fredagens aftensmad. Desuden var min mand lige et smut på Samsø i går, så han havde et kilo friskopgravede kartofler med hjem – bestemt min slags blomsterbuket 🙂

Fedtprocenten stod angivet som værende knap 20 %, så jeg var bange for at dunserne ville blive ret fede, men de fik en meget lækker vildt-smag, uden på nogen måde at virke fede. Hvis man køber almindeligt svinekød med så høj fedtprocent, vil de afgive en del fedt under stegningen, men det gjorde disse dunser slet ikke. De blev smagt til med en ordentlig håndfuld krydderurter fra haven, og det blev noget af et festmåltid!

Grønne vildsvinefrikadeller (4 pers.)
400 g hakket vildsvinekød
1 dl krydderurter (fx oregano, løvstikke, rosmarin, timian og persille)
1 fed hvidløg
1 tsk fintrevet citronskal
1 tsk kapers
1 æg
1 dl havregryn
ca. 1 dl mælk
salt og peber
olie og smør til stegning

Hak krydderurterne fint sammen med hvidløg og kapers. Rør farsen med urterne, citronskal, salt og peber, havregryn og æg. Tilsæt mælken lidt ad gangen til du har en lind fars.
Lad farsen trække på køl i 20 minutter, og form dem så til frikadeller, der steges i lidt olie og smør.
Dunserne serveret med en gang broccolicreme, nye samsøkartofler vendt med lidt smør og hvidvinsdampede gulerødder – spist på terrassen!
Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

7 kommentarer til Grønne vildsvinefrikadeller

  1. Klidmoster skriver:

    Wuhu, du bruger også *wroom wroom* 😀

    Dejlige deller!

  2. Signe skriver:

    Hej Vibeke
    Broccolicremen er en klassiker herhjemme, vi får det også ind imellem til pasta, eller andre slags kød. Hold endelig udkig 🙂
    Hilsen Signe

  3. Vibeke skriver:

    Jamen altså…. Årh det ser så lækkert og indbydende ud. Spændende med den broccolicreme. Det bliver jeg helt sikkert nødt til at afprøve næste gang den står på deller. Jeg holder udkig efter sådan en pakke kød 🙂

  4. Signe skriver:

    Jeg kan kun anbefale det 🙂

  5. Piskeriset skriver:

    Det lyder vel nok spændende! Jeg så også det kød i Super Best for et stykke tid siden, men blev skræmt væk af fedtprocenten. Nu bliver jeg da helt fristet til at prøve det 🙂

  6. Signe skriver:

    Det synes jeg lyder som en god idé – det er i hvert fald suverænt kød :-)Min far har en god ven, der holder vildsvin, så jeg fik det jævnligt som barn, og jeg bliver aldrig træt af det – mums!
    Broccoli kogt helt mør, 1 dl piskefløde, salt, peber og muskatnød *wroom wroom* (som Malou ville sige…).

  7. Hanne's verden skriver:

    De frikadeller lyder vildt gode. Jeg har vist aldrig set vildsvinefars i supermarkedet … men jeg tror, at jeg vil bestille gemalen til at skyde et vildsvin næste gang han skal på jagt i Tyskland og så skåne en buk;)

    Broccolicremen – hvad har du i den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge