Græskarsuppe

I forbindelse med at halloween står for døren (som vi skal fejre fordi??? Hvad er der nu i vejen med fastelavn???), havde min ældste datter plaget om at vi skulle lave græskarsuppe, og i aften lykkedes det så. Jeg havde købt et græskar på torvet i sidste uge; jeg ved ikke lige hvad slags det var – det var grønt og gult og med lidt blegt, gulligt kød. Det havde i hvert fald en fin smag, ikke så fad som hokkaido ofte kan være.
Jeg havde en gammel opskrift, hvor man bager græskarret i ovnen sammen med fond og krydderier – jeg troede at jeg lige kunne huske den, men opdagede bagefter at jeg havde glemt løg(!!!), så smagen var lidt flad, løg i suppe er altså svært at undvære.
Græskar passer rigtigt godt sammen med de lidt julede krydderier, såsom nelliker, anis, kanel, kardemomme og appelsin – tilsæt hvad du lige har som hele krydderier, og smid dem så væk inden suppen blendes.

Græskarsuppe
1 græskar (ca. 1 kg ordnet vægt)
1 stort løg
2 økologiske appelsiner
1 l hønse- eller grøntsagsbouillon
4 nelliker
1 stjerneanis
salt og peber
evt. lidt honning eller æblesirup til at justere smagen
lidt creme fraiche til servering

Skær græskarret midt over og rens det for kerner og tråde. Skær skrællen af med en skarp kniv. Skær kødet i grove tern og fordel dem i en bradepande med høje kanter. Hak løget groft og kom ned i bradepanden. Halver appelsinerne, pres saften ud over græskarret og kom skallerne ned i bradepanden. Tilsæt stjerneanis og nelliker, og hæld bouillon ud over det hele. Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader i knap 1 time, til græskarret er helt mørt.
Fisk de hele krydderier og appelsinskallerne op af bradepanden, og kom græskar-massen i en blender af 2 omgange. Blend suppen helt fint og kom den i en gryde. Smag til med rigeligt salt (græskar har brug for ret meget salt), peber og lidt sirup eller honning.
Server suppen rygende varm med en klat creme fraiche i midten, samt et stykke lunt brød.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i forret, hovedret, suppe og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Græskarsuppe

  1. Piskeriset skriver:

    Det som TBS og Pernille sagde! 😀

    Jeg elsker Halloween, men jeg er også barnlig, elsker udklædning og temafest samt alt der har med gys og gru at gøre!

    Spændende opskrift i øvrigt 🙂

  2. Signe skriver:

    Du har dafuldstændig ret, Pernille. Og Tine: Det har jeg også hørt 🙂
    Heldigvis er mine børn blevet for gamle til den slags hysteriske tilfælde… Men man kunne selvfølgelig få den store til at syntes at man var verdens pinligste mor, *hmmm, overvejer det lidt*

  3. TBS skriver:

    Det Pernille sagde 🙂
    (min erfaring siger desuden, at brølende børn forbløffede lukker i i en vis fart, hvis de voksne tager fat)

  4. Pernille skriver:

    men underholdningsværdien for alle andre skal nu ikke undervurderes

  5. Signe skriver:

    Det bliver bare SÅ svært at leve op til Sifs version…
    Aldrig lys eller hygge nok er jeg med på, men eftersom at jeg jo har børn, kan jeg nok ikke helt leve op til de 5 år…. Det ser jo så fjollet ud hvis vi alle får hysteriske flip i supermarkedet!!!

  6. TBS skriver:

    Ammenam. Hvad med en pumpkin pie også??? 🙂
    PS – vi fejrer da Halloween fordi man aldrig kan få lys og (u)hygge og fester nok. Og måske fordi vi (jeg) inderst inde kun er 5 år gamle…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge