Gazpacho

I mange år syntes jeg at det der med kold suppe var noget mærkeligt noget. Inden for de sidste år er jeg så blevet overbevist om det modsatte – særligt sådan en varm dag, er det utroligt lækkert med en kold og frisk suppe.Grundsubstansen i gazpacho er rød peber, agurk og tomat og så kan man ellers variere suppen i det uendelige. Den kan være tynd og læskende eller tyk og cremet alt efter smag og behag.
Denne model er den ultrahurtige, hvor man hverken flår tomaterne eller noget, men både smag og konsistens ændrer sig hvis man flår tomaterne og peberfrugten – prøv dig frem.
Min mand var ikke hjemme og pigerne så helt bange ud, da jeg sagde noget om kold suppe (!!!), så jeg lavede bare en portion til mig selv og kogte lidt pasta til dem. Det der med hver sin mad går jeg ellers ikke ind for, men ind imellem må man gerne fravige sine principper 🙂
Gazpacho (1 pers.)
2 store tomater
½ agurk
½ rød peber
1 frisk hvidløg med top (kan erstattes af 2 forårsløg og 1 lille fed hvidløg)
½ dl olivenolie
2 spsk rødvinseddike
salt og peber
evt. lidt rørsukker
Croutoner og hakkede krydderurter til servering.
Skræl agurken og skær den i grove tern. Tomat og peberfrugt skæres i stykker og hvidløget hakkes. Kom det hele i en blender med eddike og olie, og kør til en glat suppe. Smag til med salt og peber og evt. lidt rørsukker. Stil suppen på køl i et par timer.
Serveres med brødcroutoner og hakkede krydderurter.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i forret, suppe og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Gazpacho

  1. Pingback: Gul gazpacho | Signes Mad

  2. Signe skriver:

    Jeg har også nogle gange lavet den med hønsefond – også lækkert!
    Samt uden tomater, men med agurk, grøn peber og hyldeblomst, mums!

  3. Lars skriver:

    Sådan en god gang kold grøntsagssuppe på en brandvarm sommerdag er perfekt, og man kan altid nå at lave den, selvom man egentlig havde planlagt noget andet.

    Jeg kan bedst li den ublendet, så man kan smage de enkelte stykker grøntsag hver for sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge