Fyldt mørbrad og broccolislaw

Som udgangspunkt syntes jeg at en svinemørbrad er et dødsygt stykke kød – det kan så nemt blive meget tørt, og det har stort set ingen smag i sig selv (lidt a la kalkunbryst). MEN heldigvis kan det da peppes op på utallige måder, og at fylde det med fetaguf er en god måde. Man blander bare en god klump feta med lidt krydderurter, soltørrede tomater, oliven – ja, hvad man lige har ved hånden, klasker det ind i mørbraden, binder et stykke snor om og steger fætteren enten i ovnen eller på grillen – namnam!
Til dette køkkenmirakel (fra kedelig til smagfuld) serverede jeg den lækreste form for broccoli, jeg nogensinde har smagt – hvis du ikke har prøvet andre opskrifter herinde fra, så prøv i det mindste den – den smager FANTASTISK!!! Oprindeligt er opskriften med tørrede tranebær, men jeg kunne ikke lige finde nogen i Kvickly, og lyse rosiner smagte også super – desuden prøvede jeg (da jeg lavede slaw’en til os selv) at bruge solsikkekerner i stedet for mandelsplitter (som jo koster en mindre formue, og på ingen måde kan fås økologisk), og det var også brandlækkert.
Jeg brugte hjemmerørt mayonnaise til dressingen, men en god købemayo fungerer sikkert også fint.

Fyldt mørbrad
1 svinemørbrad på 5-600 g
100 g feta
1 spsk krydderurter (jeg brugte timian og oregano)
2 forårsløg
salt og peber

Skær sølvsenen af mørbraden og skær et dybt snit på langs (pas på du ikke deler den fuldstændig). Bland feta med den finthakkede løg og krydderurter og kom blandingen ind i mørbraden. Luk mørbraden sammen, og bind med snor eller sæt sammen med kødnåle. Kom salt og peber på (pas på med saltet, da feta tit er ret salt). Mørbraden skal have ca. 20 minutter på grillen (direkte varme), eller brunes på en pande og sættes i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Lad den hvile i 10 minutter og skær den så i tykke skiver.

Broccoli-slaw
1 stort hoved broccoli
1 rødløg
75 g lyse rosiner
50 g mandelsplitter eller solsikkekerner
3 store spsk mayonnaise
2 store spsk skyr (eller andet tykt surmælksprodukt)
2 spsk æbleeddike
1 spsk sukker
salt og peber

Start med dressingen: Bland mayonnaise med skyr, eddike, sukker og ½ meget finthakket rødløg. Smag til med salt og peber. Stil til side. Det bliver en ret tyk dressing, og du skal helst have mindst et par deciliter for at kunne dække alt det grønne.
Hak resten af rødløget og kom det i en skål sammen med rosiner og letristede mandelsplitter. Skræl stilken på broccolien og snit hele broccolien helt tyndt – jeg brugte en mandolin, men en food processor dur sikkert også. Jeg ville IKKE begive mig ud i det med en almindelig kniv! Kom broccoli ned i skålen med de andre ting, hæld dressingen over og vend rundt. Salaten kan spises med det samme, men smager kun bedre efter et par timer – ja, selv dagen efter er den stadig sprød og lækker.
Husk nu at lave denne salat i løbet af sommeren – den vil få dine gæster til at falde i svime, så god er den!!!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Fyldt mørbrad og broccolislaw

  1. Anne LO skriver:

    Med kniv? Fire timer senere … 🙂

  2. Signe skriver:

    Så bliver den også lidt mere figurvenlig 🙂
    Og jeg har i øvrigt fået beretninger om at det sagtens kan lade sig gøre at lave den med en kniv!

  3. Anne LO skriver:

    Jeg er helt enig, det er en virkelig god salat! Jeg brugte dog væsentligt mere surmælksprodukt (i dette tilfælde A38). Og så er den god med jumborosiner også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge