Frugtkage

Dette er en kage jeg har eksperimenteret en del med – den er god med al slags frugt, en slags ryd-op-i-frugtskålen-kage kan man godt kalde den. Jeg har prøvet med rabarber, æbler, pærer, forskellige slags bær, ferskner og en skøn blanding af lidt af hvert. Lidt hakkede mandler pynter også på den, samt kanel eller vanille. Pga al frugten holder den sig saftig længe, men lun med en klat creme fraiche er den bare suveræn. Den er nem at bage uden vægt (hvis man kan huske omregningen 1 dl sukker=90g og 1 dl mel=60g) og bliver forskellig alt efter hvilken form man bruger. Typisk bager jeg den dog i en mellem størrelse brødform.

200 g smør
250 g (rør)sukker
250 g mel
1 tsk bagepulver
2 æg
ca. 400 g frugt i grove tern
2-3 spsk rørsukker

Smørret smeltes (nemmest i mikroovnen på optønings-program), og røres med de øvrige ingredienser. Halvdelen af dejen kommes ned i en form, der er foret med bagepapir. Frugten kommes ovenpå, mases lidt ned i dejen, og der strøs med sukker og evt. lidt kanel eller vanille. Resten af dejen kommes ovenpå, glattes lidt ud (bank evt. formen et par gange i bordet, for at undgå lufthuller) og bages nederst i ovnen ved 160 grader i ca. 70 minutter.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Frugtkage

  1. Pingback: Mandelkage med bær | Signes Mad

  2. Pingback: Blommekage | Signes Mad

  3. Pingback: Ugens madplan uge 32 « Milles mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge