Frugtkage

Dette er en kage jeg har eksperimenteret en del med – den er god med al slags frugt, en slags ryd-op-i-frugtskålen-kage kan man godt kalde den. Jeg har prøvet med rabarber, æbler, pærer, forskellige slags bær, ferskner og en skøn blanding af lidt af hvert. Lidt hakkede mandler pynter også på den, samt kanel eller vanille. Pga al frugten holder den sig saftig længe, men lun med en klat creme fraiche er den bare suveræn. Den er nem at bage uden vægt (hvis man kan huske omregningen 1 dl sukker=90g og 1 dl mel=60g) og bliver forskellig alt efter hvilken form man bruger. Typisk bager jeg den dog i en mellem størrelse brødform.

200 g smør
250 g (rør)sukker
250 g mel
1 tsk bagepulver
2 æg
ca. 400 g frugt i grove tern
2-3 spsk rørsukker

Smørret smeltes (nemmest i mikroovnen på optønings-program), og røres med de øvrige ingredienser. Halvdelen af dejen kommes ned i en form, der er foret med bagepapir. Frugten kommes ovenpå, mases lidt ned i dejen, og der strøs med sukker og evt. lidt kanel eller vanille. Resten af dejen kommes ovenpå, glattes lidt ud (bank evt. formen et par gange i bordet, for at undgå lufthuller) og bages nederst i ovnen ved 160 grader i ca. 70 minutter.

3 kommentarer
  • […] Koteletter med glaserede jordskokker. Måske en grøn salat. Groft brød til, og måske en kage til […]

  • […] – jeg blandede lidt, og fik en skøn kage ud af det. Selve kagedejen er en gammel opskrift på en frugtkage, hvor man kan bruge hvilken som helst slags frugt. Jeg har oftest bagt den i en sandkageform, med […]

  • […] er egentlig en variant af en kage, jeg allerede har blogget om (undskyld billederne, indlægget er fra 2008!), det er sådan en go-to kage, hvor man kan komme […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *