For enden af gaden – en anbefaling

Da restauranten er blevet genbesøgt 21. juni 2016, vil du finde en kommentar fra denne aften nederst i indlægget.

For knap to uger siden fejrede vi min datters konfirmation. Festen forløb planmæssigt og alt klappede, både det madmæssige og alt det andet. Hun havde en skøn dag, og ville vist gerne konfirmeres lidt oftere. De efterfølgende dage havde vi mine svigerforældre på besøg. Det var deres første besøg siden vi er flyttet, så der var god tid til at vise dem lokalmiljøet og bare hygge hjemme. Om tirsdagen fyldte min svigermor 65, og denne overgang til folkepensionist skulle da fejres. Min mand spurgte sig for på sit arbejde, og flere af hans kolleger anbefalede For enden af gaden i Viborg. Vi bestilte bord til deres “Hverdags-gourmet”, som er et tilbud de kører med hver tirsdag – 4 retter med vin og kaffe for 398 kr. Ungerne skulle selvfølgelig ikke have vin, men var da friske på de fire retter (godt opdragede børn, hvis jeg selv skal sige det).

IMG_2170
Vi ankom allerede kl 18, hvor stedet bar præg af også at være en cafe; støjniveauet var simpelthen lidt højt. Efter 19.30 stilnede det af, og de øvrige gæster var også spisende – er du ude efter en hyggelig aften uden børn, kan jeg derfor anbefale at bestille bord efter kl. 19. Vi startede ud med et køligt glas hvidvin, økologiske sodavand fra Naturfrisk til ungerne, samt rigeligt vand. Ret hurtigt efter kom den første ret: Dampet laks med spinat, mornaysauce og rugbrødsknas, pyntet med et frisk ramsløgsblad. Portionen var rigelig, men virkelig veltillavet. Vi spiste allesammen med stor fornøjelse, og min yngste mente at det var den bedste laks hun nogensinde havde fået.

IMG_2167Efter den lækre laks fulgte en lidt mere mindelig forret, i hvert fald størrelsesmæssigt. Smagsmæssigt var der knald på – en svinekæbeterrin med indkogt æblemost og friske ærteskud. Hertil små portionsbrød. Virkelig en himmerigsmundfuld, hvor alle tallerkener blev slikket. Vi fik en dejlig fed Chardonnay til terrinen, som passede godt med den fede ret.

IMG_2173

Nu var mæthedsfornemmelsen allerede ved at indfinde sig hos flere af os, og heldigvis blev der holdt en tilpas lang pause mellem forret og hovedret.
Hovedretten var en decideret kæmpeanretning bestående af kalvefilet tilberedt ved 54 grader i et døgn (smørmørt og lækkert), pommes Anna, ovnstegte rodfrugter (selleri og majroer), skysauce og friterede kapers. Pynten var en ramsløgsblomst. Det hele var delikat og smagfuldt, og bordet rundt blev der udtrykt begejstring. Min svigerfar var på “bedste kød nogensinde”, og min eneste anke var dog også at serveringen simpelthen var for stor. Jeg spiste på ingen måde op, og alligevel var der nærmest ikke plads til dessert.
Til hovedretten fik vi en meget smagfuld chilensk vin (Errazuriz 2011), som passede fint til kødet. Da vi bad om et ekstra glas vin, mens vi fordøjede hovedretten, blev der hældt generøst op i glassene uden ekstra beregning.

IMG_2178

Mætte og tilfredse fik vi herefter serveret en god kop stempelkaffe, og pigerne fik hver deres kop urtete.
Desserten bestod af bærfromage, solbærsauce, brownie og hjemmelavede makroner. Sprødt, sødt og smagfuldt uden at være for tungt – en virkelig god dessert (og jeg er ellers ikke vild med fromage), hvor de gode bær fik lov til at have en fremtrædende rolle.

IMG_2184

Vi sagde tusind tak for mad og god betjening, og endte med at komme af med 2500 kr, for 6 personer, hvor de 2 ikke drak vin, men til gengæld fik rigeligt sodavand. Alt i alt må det vist kaldes vildt billigt. Jeg ved da godt at priserne i Viborg er noget andet end i Århus eller København, men hold op, hvor får man meget for pengene hos For enden af gaden. Er du nogensinde i nærheden, så prøv lige at køre forbi – de har mange gode ting på kortet, også selvom det ikke er tirsdag.
Jeg er i hvert fald ganske overbevist om at min mand og jeg kommer til at besøge restauraten igen og så kommer jeg helt sikkert til at finde på nogle anvendelsesmuligheder til friterede kapers – er du tosset, det smager godt!

21. juni 2016:
I dag skulle vi fejre datterens dimission og tænkte; juhuuuu, tirsdagsgourmet på For enden af gaden. Sjældent er vi blevet så skuffede! Gourmet er blevet til kedelig cafémad, hvor der ingen overraskelser er, og man faktisk ikke føler sig kælet for. Iskolde grøntsager til hovedretten, hvor kartoflerne først kom 5 minutter efter at retten blev serveret, kedelig købeis og trist jordbærtærte til dessert, og de hjemmelavede croutoner til gazpachoen var så store at man nærmest ikke kunne gabe over dem.
For mit vedkommende bliver det nok sidste besøg på restauranten – det var simpelthen ikke pengene værd!

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i restaurant og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge