Flødekartofler på række

I aftes delte den søde Nene et link på twitter, hvor en amerikansk blogger fablede om den labreste måde at lave kartofler på EVER. Det så ualmindeligt godt ud, så her til aften måtte det prøves. I virkeligheden er det bare flødekartofler, hvor man i stedet for at hælde kartoflerne i et fad og pøse fløde udover, gør lidt mere ud af det, og stiller kartoflerne på række efter at de er vendt i en fløde-osteblanding. Resultatet er en delikat form for kartoffelret, hvor kartoflerne har suget næsten al fløden og er blevet bløde og gode, men samtidig fået masser af sprødhed på toppen – ohlala, det er godt!
Det eneste ost jeg havde på køl var parmesan (intet køleskab uden!), så det blev kun med parmesan, hvilket jeg godt kunne finde på at justere næste gang, og måske bruge en lidt mildere ost til at drysse ovenpå. Desuden brugte jeg tørret timian i stedet for frisk. Portionen her var kun til pigerne og jeg, og den blev serveret til en hakkebøf med bløde løg og sovs, dejlig comfort food på sådan en kold lørdag i december.

Flødekartofler på række (3 pers)
700 g kartofler
1½ dl piskefløde
75 g friskrevet parmesan (eller anden ost)
1 tsk salt
1 tsk tørret timian
peber

Skræl kartoflerne og skær dem i lige brede skiver (brug et mandolinjern eller en foodprocessor). Kom fløde, 50 g ost, salt, peber og timian i en stor skål og bland det sammen. Kom alle kartoffelskiverne ned i skålen og vend dem rundt. Sørg for at alle kartofler er dækket af fløde. Smør et lille fad med olie (mit var ca. 15×15 cm). Stak kartoflerne og stil dem på højkant i fadet. Rækkerne skal endelig være uens i højden, så er der mere, der kan blive sprødt. Hæld resten af flødemassen ned i fadet, og dæk det til med enten folie eller bagepapir (ja, jeg er løbet tør for folie…). Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

IMG_1635
Fjern folien og giv kartoflerne yderligere 10 minutter- det er meningen at det meste af flødemassen skal opsuges af kartoflerne. Drys med det sidste ost og bag kartoflerne i 15 minutter til de ser sprøde ud. Serveres til kødretter.

IMG_1641

8 kommentarer
  • Labert! Det skal jeg helt sikkert prøve….med den røgede ost 😛

  • Maria suh siger:

    Det ligner jo en kæmpe hasselbach kartoffel!

  • foodfanatic siger:

    Hov, jeg tror ikke, at min kommentar blev gemt. Hvis den gjorde, må du gerne slette denne her. Ville blot skrive, at de ser helt fantastiske ud, og at de hurtigst muligt skal prøves 🙂
    Kh Nadia

  • Kokkekongen siger:

    Endnu et bevis at amerikanerne elsker at hælde ost over deres mad, fx macaroni with cheese 🙂 Det ser godt ud, minder også lidt om Pommes Anna, bare at kartoflerne ligger på højkant og smør skiftes ud med fløde.

  • Skriv et svar til Maria suh Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *