Fetacreme

For nogle uger siden havde jeg alle kagedåserne på besøg til en omgang shawarma. I den forbindelse havde jeg lavet en meget lækker fetacreme, som fik en del kommentarer med på vejen på Instagram (tjek sidepanelet for mine seneste billeder). Jeg lovede dengang at skynde mig at blogge opskriften, men da jeg hverken havde taget billeder af processen eller målt af på nogen måde (ja, jeg laver tit mad på slump…), kommer opskriften altså først nu.
I dag havde jeg kogt en lammehals, som skal transformeres til labskovs i morgen, men der var heldigvis så meget kød på at pigerne og jeg kunne få lidt shawarma i dag også. “Dressingen” blev i dag den bemeldte fetacreme, og tilbehøret tortillas og diverse grøntsager – meget delikat. 
Man kan smage sin fetacreme til efter smag og behag, sidst var den med lidt peber og bladselleri, i dag var den med persille, hvidløg og peberfrugt. Til sommer vil jeg prøve med mynte og persille til en gang grillet lam, eller måske soltørrede tomater og oliven – prøv dig frem. Feta er som oftest temmelig salt, så lad være med at tilsætte ekstra salt, hvorimod et drys peber kan gøre underværker. Cremen virker temmelig blød i blenderen, men bliver mere stiv når den står lidt.
Jeg bruger den feta, der hedder Puck – den fås i langt de fleste supermarkeder og er rigtig lækker.

Fetacreme (en medium skål)
250 g komælksfeta
½ dl mælk (gerne skummet)
1/4 snackpeber
1 lille fed hvidløg
en lille håndfuld persille
evt. lidt sort peber
evt. en smule revet citronskalIMG_0565

Skær fetaen i mindre tern og kom den i en blender eller foodprocessor. Tilsæt mælk. Skær snackpeber i grove tern og skyl persillen. Pil hvidløgsfeddet og kom urterne ned til osten. Kør i blenderen til du har en homogen masse. Kom fetacremen over i en skål og lad den trække i mindst en halv time. Server med grøntsagsstave, grissini eller måske chips.

IMG_0569

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

9 kommentarer til Fetacreme

  1. Pingback: Lidt om teenagere og madpakker | Signes Mad

  2. Pernille skriver:

    Dippen kaldes haydari på tyrkisk.

    • Signe skriver:

      I alle de opskrifter på haydari jeg har set, er der langt mere peberfrugt og/eller tomater, derfor kalder jeg det bare fetacreme.

  3. Steffi skriver:

    Den skal prøves!

  4. Annika skriver:

    Den lyder spændende – og dejligt let også.

  5. Gitte Hansen skriver:

    Uhm! Hvor ser det lækkert ud og så enkelt også.
    Godt alternativ til færdige dip-blandinger. Den vil jeg prøve!
    Tak for et godt tip. 🙂
    Mange hilsner
    Gitte
    Gitte Hansen recently posted..Hvidløgsflutes med persille og majsmel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge