Farserede kyllingeruller

Et almindeligt kalenderkiks i familien, gjorde at jeg havde taget en ordentlig økokylling op af fryseren, da jeg fandt ud af at min mand slet ikke ville være hjemme til aftensmad i dag 🙁 Ergo måtte jeg finde på noget andet end helstegt kylling, da det nok var lidt meget mad til bare mig og børnene.
Kyllingebrysterne blev skåret af og resten af kyllingen kommet i en stor gryde med nogle urter – *kogekogekoge*; mad til på søndag!
Til trods for at økologisk kylling ofte er saftigere end konventionel, synes pigerne tit at især brystkødet kan være lidt tørt, så jeg fandt på en lidt alternativ måde at tilberede kødet. Jeg lavede en let fars af inderfileterne, som jeg puttede indeni de udbankede bryster, der så blev snøret, brunet i lidt smør og stegt færdige i ovnen. Man kan med fordel komme lidt persille eller lignende i farsen, så den får en flot farve – jeg havde ikke noget, så min fars var lidt bleg, men smagen fejlede heldigvis ikke noget.
Vi fik flødekartofler og karamelliserede porrer til, men man kan jo selv vælge hvilken form for tilbehør man har lyst til.

Farserede kyllingeruller (2 pers.)
2 kyllingebryster (gerne med skind)
1 spsk fløde
1 spsk æggehvide
½ fed hvidløg
salt og peber
smør til stegning

Læg kyllingebrysterne på et bræt med skindet nedad. Fjern inderfileterne, og læg en frysepose hen over kyllingen. Bank dem let med en kødhammer, så de er lige tykke over det hele.
Kom inderfilterne i en blender med lidt salt og peber samt det halve fed hvidløg. Hak kødet fint og tilsæt fløde og æggehvide, til du har en lind, lidt tyk fars.  Fordel farsen på de to stykker kylling, og rul kødet rundt om farsen. Bind et stykke snor om, som var det en julegave – altså både på den ene og den anden led.
Smelt lidt smør på en pande og brun kyllingerullerne grundigt. Kom dem i et fad (hvis du har en ovnfast pande, kan du jo bare stille hele baduljen i ovnen) og stil dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Tag kyllingerne ud, og lad dem sætte sig i 5 minutter, førend de halveres og serveres med valgfrit tilbehør.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Farserede kyllingeruller

  1. Pingback: Farserede kyllingeruller | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Klidmoster skriver:

    Uhm, laber kylling 🙂 God idé at lave en fars til brysterne.
    Klidmoster recently posted..Peberkagehus med bolchevinduer og pynt af royal icing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge