Fars nylon

Jeg må med skam indrømme at min mand har en forkærlighed for Thousand Island dressing -det skal være den der klamme orange fra Kraft, og den må IKKE være light! Som det nok fremgår er jeg ikke den store fan, og er vist egentlig bare glad for at slippe – og så glædes jeg over at han ikke hælder det på grøn salat (men græmmes, når han hælder det i mexikanske tortillas!).

Dagens menu stod på lækre hjemmelavede burgere, og jeg gav den hjemmelavede thousand island (a.k.a. fars nylon) dressing endnu en prøve – og ramte ret godt. Jeg kan dog ikke få den helt så hæsligt orange og den syntetiske smag kan jeg heller ikke klare, så manden syntes det var lækkert, men ville godt LIGE have haft lidt Kraft…

Hjemmelavet thousand island dressing
2½ dl græsk yoghurt (evt. creme fraiche og mayonnaise blandet sammen)
2 spsk ketchup
3 tsk engelsk sauce
½ tsk sød paprika
1 spsk citronsaft og lidt reven skal
½ skalotteløg (ca. 1 spsk finthakket)
1 tsk kapers
2 tsk pickles
salt og peber
evt. ½ dl mælk

Hak løg, kapers og pickles helt fint (har du ingen pickles, kan det evt. erstattes af et par cornichoner og 1 tsk dijonsennep). Rør den græske yoghurt med ketchup, citronsaft og -skal samt engelsk sauce. Rør løg, pickles og kapers i og smag til med paprika og salt og peber.
Hvis du syntes dressingen er for tyk kan du røre lidt mælk i.
Lad dressingen trække i ½ times tid og server til burgere; chips, blandet salat, blæksprutteringe eller hvad du nu ellers ville bruge thousand island dressing til!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Fars nylon

  1. Signe skriver:

    @Piskeris: Meget bedre end den skrigorange 🙂
    @gusse: Bare se at få den prøvet…
    @Marie: Det havde jeg så lykkeligt glemt!

  2. Marie Ulletved Holmgaard skriver:

    når du skriver thousand island dressing, kommer jeg i tanke om da vi var på ferie på Ærø, og en af dagene fik serveret en rejecocktail med frosne ærter, friske jordbær og TI-dressing…

  3. gusse skriver:

    Den ser lækker ud ! – må da prøves en dag 😉

  4. Piskeriset skriver:

    Hæhæhæ! Der er noget enormt nostalgisk ved thousand island! Man kunne jo nærmest ikke få salat uden det dengang i 80'erne, men så gik der ret mange år, hvor jeg ikke fik det indtil for ca. to år siden, hvor jeg pludselig fik lyst til at smage det igen.

    Men din opskrift lyder altså noget mere spændende end det der skrigorange, man kan købe på flaske. Jeg får helt lyst til at prøve den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge