Drømmesnegle

Jeg har adskillige gange set billeder af Strangas’ drømmekage-snegle på Instagram over det sidste år til halvandet, men eftersom jeg ikke så tit kommer til hovedstaden, måtte det blive ved de fine billeder. Fornylig havde Strangas så besøgt Tv2 Morgen, og lavet de berømte snegle; og dermed kom opskriften på Tv2s hjemmeside – woop woop, så skulle konceptet endelig prøves af.

For en uges tid siden fyldte min yngste datter 15, og vi besluttede at drømmesneglene lød som den perfekte eftermiddagskage; og det kan jeg garantere for at de var. Saftige snegle med remonce, toppet med et let karamelliseret lag af kokos og brun farin; to perfekte kager kombineret på den ultimative måde. Så lækkert og ikke voldsomt svært.
Jeg valgte at bage dem i et ildfast fad, fordi sådan kan jeg nu engang bedst lide snegle – er du mere til enkeltstående snegle, kommer du dem blot på en bageplade.

Drømmesnegle (12 stk)
360 g hvedemel
30 g sukker
30 g smør
10 g salt
10 g gær
2 dl vand

Remonce:
50 g marcipan
50 g sukker
50 g smør
½ tsk vaniljesukker

Topping:
60 g smør
20 g glukose
60 g mælk
140 g brun farin
½ tsk vaniljesukker
100 g kokos

Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker salt og mel og ælt til en fast dej. Tilsæt det bløde smør og rør dejen smidig i ca. 5 minutter. Hvis du har en røremaskine, kan du med fordel bruge den. Dæk dejen til og kom den i køleskabet i 2 timer.
Til remoncen røres alle ingredienser sammen til en blød masse.
Til toppingen kommes mælk, smør og glukose i en lille gryde og varmes op til kogepunktet. Tilsæt farin, vaniljesukker og kokos. Rør godt og lad massen koge igennem i et par minutter. Hæld massen over i en skål og sæt den på køl. Den skal være helt kold, når den placeres på sneglene.
Tag dejen ud af køleskabet, drys en smule mel på bordet og rul dejen ud til en kvadrat, ca. 30*30 cm. Fordel remoncen på dejen, rul den sammen og skær ud til 12 snegle. Placer sneglene i et smurt fad (eller fordel dem på en bageplade; det er op til dig).
Fordel toppingen ovenpå de 12 snegle, og lad dem efterhæve i en time.
Bag sneglene ved 190 grader i 15 minutter.


Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge