Drømmekage

Denne uge har der rigtig stået på “forkæl manden” på programmet, og denne kage har altid været en af hans favoritter (sammen med kanelsnegle). Jeg fandt også opskriften i Den store bagebog 2 fra Amo, men den var lidt anderledes end den jeg altid har bagt, nemlig Ingers kage fra God mad-let at lave, klassikeren som bør findes på enhver kogebogshylde…
Der er egentlig utrolig lidt fedtstof i dejen, men så til gengæld lidt mere i fyldet. Det vigtigste er at sørge for at selve kagen er gennembagt, inden du hælder fyldet på – og så må fyldet ikke koge, det kan nemlig skille, og så ser det ikke så lækkert ud.
Jeg blander altid lige dele havregryn og kokos til fyldet, men man kan sagtens bruge enten det ene, eller det andet, alt efter hvad man nu er til. Desuden har jeg udskiftet den brune farin med muscavadosukker, fordi der er så meget mere smag i, men det er jo også en smagssag.
Er du meget glad for fyld, kan du med fordel gange opskriften med halvanden, men husk så at give den et par minutter ekstra i ovnen 🙂

Drømmekage (20×30 cm form)
2 æg
150 g sukker
1 tsk vanillesukker
125 g mel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
40 g smør

Fyld:
60 g smør
1 dl muscavadosukker
4 spsk mælk
20 g havregryn
25 g kokos

Pisk æg, vanillesukker og sukker luftigt. Kom mælk og smør i en gryde og lad det koge op. Bland mel blandet med bagepulver i dejen, og tilsæt så den kogende mælkemasse mens du pisker.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir, og bag den midt i en 185 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
Kom ingredienserne til fyldet i en gryde, og stil det over svag varme – lad det stå og smelte sammen mens kagen bager – rør i det ind imellem.
Når kagen er gennembagt, tages den ud, og fyldet bredes ud over den. Stil den i ovnen igen i 10 minutter. Lad den afkøle let inden den skæres i fine stykker.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Drømmekage

  1. Signe skriver:

    Ja, det er ikke for ingenting at det er en klassiker, den er bare god.
    Og Britta, det kunne være du skulle overraske familien med en ny version 🙂

  2. Piskeriset skriver:

    Drømmekage var nok en af de allerbedste kager, man kunne få, da jeg var barn – og det smager såmænd stadig fantastisk, men nu går der al for lang tid imellem 🙂

  3. Britta skriver:

    I min familie har vi altid lavet Amos drømmekage – så alt andet er blasfemi 😉

    Men den lyder nu også lækker i din udgave…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge