Cornflakesdrøm

Kan du huske 80’ernes cornflakestoppe? Smeltet chokolade og cornflakes vendt sammen og sat på et stykke bagepapir eller, hvis det skulle være ekstra fancy, i konfektforme. Vi lavede dem jævnligt med resten af den smeltede chokolade fra julens konfektproduktion; evt. med resten af de hakkede nødder vendt ned i. Ret godt og ret simpelt.

Denne cornflakesdrøm er en opgradering af retro-konfekten. Opskriften er fra denne måneds Lækkerier, og er lavet af Maja Vase, som altid laver virkelig smukke ting.
Jeg har forsøgt at gå hende i bedene, men er nok ikke helt så stor en pynte-sisse 😉
Det tager et øjeblik at lave denne opskrift, og det er virkelig lækkert fredagsslik eller som erstatning for kagen til kaffen. Servér den kølig og nyd smagen af chokolade og peanutbutter med masser af knas.

Cornflakesdrøm (ca. 6 pers.)
150 g mørk chokolade, mindst 60 %
75 g creamy peanutbutter
30 g saltede peanuts
30 g cornflakes
1 nip salt

Pynt:
1 spsk frysetørrede hindbær
1 tsk kakaonips
lyse chokoladeperler (fra Valhrona)

Kom peanutbutter og chokolade i en skål og smelt det over vandbad eller i microovnen. Hak peanuts groft og knus cornflakes let i hånden.
Vend cornflakes, peanuts og salt i den smeltede chokolademasse.
Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en lille springform (15 cm i diameter) og fordel massen heri. Glat overfladen med en dejskraber og pynt med frysetørrede hindbær, kakaonips og chokoladeperler. Sæt springformen på køl i mindst 2 timer.
Sæt massen over på en bræt og skær den i trekanter med en skarp kniv. Servér den kølig, men ikke iskold, så smager den bedst.


4 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Nu bliver man da helt lækkersulten ♥

  • Trine Sørensen siger:

    Elsker cornflakestoppe. Jeg spekulerede sådan på forleden, er der mon stadig nogen tilbage, der spiser cornflakes til morgenmad i Danmark? I min barndom i 90erne var det en total standard morgenmad, men nu kender jeg oprigtig nul personer, der spiser det – der er gået grød, skyr og gryn i den over hele linjen (inklusive for mig selv).

  • Skriv et svar til Trine Sørensen Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *