Citrussorbet

Tredje isindlæg i træk – man kan vist roligt sige at det er sommer på bloggen 🙂
Da min datter og jeg snakkede om hvilke is vi havde lyst til at lave forleden, var jeg lidt insisterende på hindbærisen, mens hun havde lyst til at lave citronsorbet. Vi blev enige om at lave begge dele, og begge blev særdeles vellykkede. Hun fandt en opskrift her, som vi tog udgangspunkt i. Jeg har tidligere lavet sorbet, hvor man rørte pisket æggehvide i til sidst, hvilket gør sorbeten mere cremet og luftig, men her blev der foreslået at man kom æggehviden i fra starten. Den blander sig alligevel ikke med sukkerlagen, førend denne begynder at tykne i ismaskinen, så effekten er den samme, og det er noget nemmere- simpelthen fordi man ikke skal holde øje med, hvornår den skal røres i isen.
Vil du have en mere syrlig is, kan du blot erstatte appelsinen med ren citron, eller måske lidt lime – det vil jeg nok prøve næste gang. Jeg kan ikke anbefale at lave sorbet uden ismaskine, man kan bare ikke få den der cremethed i isen uden.

Citrussorbet (6 dl)
2 dl citrussaft (3½ citron og 1 appelsin passede her)
170 g sukker
1½ dl vand
1 æggehvide

Pres saften af citrusfrugterne, og mål af så det passer med de to deciliter.

IMG_2279

Citroner presset af barnehånd

Kog en sukkerlage af sukker og vand. Lad det afkøle.
Pisk æggehviden stiv. Bland sukkerlage med citrussaft og kom æggehviden i. Kør hele baduljen i en ismaskine, til du har en luftig og cremet sorbet (det tager knap 30 minutter – sorbet skal have kortere tid end flødeis). Overfør sorbeten til en beholder med låg, og kom den i fryseren til den skal spises. Hjemmelavet is kan holde sig i ca. en uge på frost – hvis det får lov.

IMG_2299

Citrussorbet drysset med frysetørret brombær

Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Citrussorbet

  1. Anne-Marie skriver:

    Hej Signe
    Jeg har læst ( tror vist det var ved kvalimad) at man ikke behøver at piske æggehviden inden tisætning, det gør ingen forskel. Så jeg hælder den bare i ismassen og den fluffer fint op hver gang. Så det er endnu nemmere, men selvfølgelig kun i ismaskine.

    Kh.
    Anne-Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge