Chokoladesovs

Hvor svært kan det egentlig være at lave chokoladesovs? Er det ikke bare fløde og chokolade, der smeltes sammen og serveres? Jo, det kan det da sagtens være, MEN denne her chokoladesovs kan du lave længe i forvejen; tage et par skefulde, når du har brug for det, og lige varme et øjeblik i microen. Hvis der bliver noget af det tilbage, kan det ovenikøbet genopvarmes – og den bliver ved med at være skinnende og fin. Desuden giver brun farin og sirup en rigere smag til chokoladen.
Jeg havde lavet chokoladesovsen, da vi skulle have madklub med vores gode venner i sidste uge, hvor aftalen hedder at den besøgende part tager dessert med. Jeg havde lavet dej til churros, som blev vendt i kanelsukker og serveret med den lune chokoladesovs. Det var mit første forsøg udi churros, og jeg blev overrasket over hvor få man egentlig kan spise – pyhhhh, hvor blev vi mætte!
Chokoladesovsen blev bare medbragt i et patentglas, og hele baduljen kom i microen; vi spiste kun det halve, så resten står nu i køleskabet – og billedet her er altså af chokoladesovsen, varmet for anden gang. Den smager fænomenalt – og kan holde sig i flere måneder på køl. Opskriften fandt jeg hos smittenkitchen.com, som helt sikkert er min go-to blog, når det kommer til enhver form for amerikansk-inspirerede opskrifter.

Chokoladesovs (ca. 500 ml)
30 g smør
155 ml. piskefløde
170 g lys sirup
50 g brun farin
20 g kakao
1/4 tsk salt
lidt vaniljepulver, alternativt ½ tsk vaniljesukker
170 g mørk chokolade, ca. 60% kakaoindhold

Hak chokoladen fint og sæt den til side.
Kom smør, piskefløde, lys sirup, brun farin, kakao, salt og vanilje i en lille gryde og kog det op. Pisk grundigt og lad massen boble i 3-5 minutter – der må ikke være klumper af kakao. Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør grundigt og giv evt. chokoladesovsen et hurtigt drøn med en stavblender, så den er helt homogen.
Hæld chokoladesovsen over i et patentglas og sæt det på køl.
Tag et par skefulde op, hæld dem i en lille skål og sæt sovsen i microen i 15-30 sekunder. Sovsen kan selvfølgelig også varmes i en lille gryde på komfuret.

 

Dette indlæg blev udgivet i dessert, tilbehør og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge