Chokoladepålæg

I går formiddag snakkede min datter og jeg om hjemmelavet Nutella, og ret hurtigt viste det sig at vi havde alle ingredienserne i huset, så kort tid efter var vi i gang. Vi fandt en opskrift hos chokolade-elskeren Anne au Chocolat, men det er vist i virkeligheden den søde Mette Lindgaard, der står bag (find hende på Instagram, hun tager de lækreste billeder).
Chokoladepålægget har en intens smag af nødder, og er dejligt smørbart. Det kan ikke holde så længe som den ægte Nutella, så det kan sagtens være at jeg bliver “nødt til” at bage Nutellasnurrar i løbet af ugen – ærgerligt 😉

Chokoladepålæg (1 stort glas)
200 g hasselnødder
150 g mørk chokolade (ca. 55% kakaoindhold)
2½ dl piskefløde
50 g smør
1 nip salt

Kom nødderne på en bageplade og bag dem ved 200 grader i ca. 5 minutter. Hold øje med dem; skallerne skal krakelere, men de må ikke blive for mørke. Hæld de varme nødder over på et viskestykke og gnub skallerne af. Hvis der sidder lidt skal tilbage på nogle af nødderne, går det også. IMG_1556
Hæld dem i en foodprocessor og kværn til nødderne begynder at afgive væske – nøddemelet bliver ligesom fugtigt.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med smørret.
IMG_1551Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør til det bliver en homogen masse. Hæld chokoladefløden over nødderne og blend lidt mere. Tilsæt et nip salt.
Skold et glas og hæld chokoladepålægget heri. Lad det køle af og smør det på brød. Opbevar glasset køligt, gerne i køleskabet, men tag det ud lidt tid førend det skal spises; det bliver temmelig hårdt.

IMG_1566

6 kommentarer
  • rose siger:

    Hvordan kan du lige poste opskrifter på 3 af min e yndlings usunde spiser i januar måned. Det ser helt vildt lækkert ud.Godt det snart er februar

  • Anne-Marie siger:

    Jeg lavede også “nutella” i weekenden og familien spiste med velbehag, men sagde samtidig at havde der været en rigtig nutella, ville de til enhver tid vælge den. Suk.

    Kh.
    Anne-Marie

  • Mette Lindgaard siger:

    Mmmh det ser lækkert ud. Kunne godt lige bruge et stykke nybagt med sådan et gavmildt lag på.
    (Intet kan erstatte rigtig nutella! 😉 selvom chokoladenutella nu også smager godt)

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *