Chokolademousse

Denne opskrift på chokolademousse har fulgt mig i mange år. Oprindeligt er den fra min fars gamle (og sagnomspundne..) kokkebog, og en af de første gange jeg lavede den var til min nonfirmation, hvor vi fik dessertbuffet. Dengang lavede jeg den med rå æg, som jeg stod og delte, men i dag er jeg altså overbevist bruger af pasteuriserede æg – jeg tør sgu ikke andet!

Chokolademousse (til 6 dessertglade personer)
150 god chokolade (ca. 60% kakao)
150 sukker
½ stang vanille
5 æggeblommer
5 æggehvider
1 dl piskefløde

Smelt chokoladen (enten over vandbad eller i mikroovnen – 30 sek, rør, 30 sek, rør…osv.). Pisk hviderne helt stive. Pisk blommerne til en cremet æggesnaps med vanillekorn og sukker. Pisk fløden til en blød flødeskum.
Pisk den smeltede chokolade ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt først halvdelen af hviderne i massen (så bliver det lidt blødere, og det er nemmere at folde resten i), og dernæst flødeskum og resten af hviderne i.
Anret enten i en stor skål eller i portionsforme eller kaffekopper. Sæt dem på køl i min. 3 timer. Kom evt. lidt flødeskum og ristede mandelflager på toppen inden servering.

Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , . Bogmærk permalinket.

10 kommentarer til Chokolademousse

  1. Pingback: Chokoladetest | Signes Mad

  2. Pingback: Grissini | Signes Mad

  3. Madling skriver:

    Jeg bruger også altid pasteuriserede æg, når jeg laver chokolademousse. Tør bestemt heller ikke at tage chancen.
    Sidst jeg lavede chokolademousse kom jeg flødeskum, bær og hjemmelavet chokolade-pynt på toppen. Du kan se mere her, hvis du vil have lidt inspiration til pynten 🙂
    http://www.madling.dk/chokolademousse/
    Madling recently posted..Brombær vinaigrette

  4. Pingback: Citronfromage | Signes Mad

  5. Pingback: Hvid chokoladebudding med pistaciecoulis | Signes Mad

  6. lene skriver:

    Bliver den ikke frygtelig sød? I min kokkebog lyder opskriften på 75g sukker og ikke 150g, men ellers er målene de samme. Jeg synes også at dette er den bedste chokolade mousse opskrift jeg har prøvet. Bruger ikke andre længere 🙂

    • Signe skriver:

      Jeg er selvfølgelig farvet af at være vokset op med denne opskrift, men jeg synes altså ikke den er specielt sød. Det afhænger jo også af hvilken chokolade man bruger. Opskriften er fra min fars kokkebog fra 1967

  7. Pingback: Kold karamelsuppe med karrysorbet og karryknas | Signes Mad

  8. Pingback: Konfekt 2010 | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge