Chokoladekage

Det her er en rigtig børnevenlig chokoladekage – sådan en som der SKAL glasur på i sjove farver, og ungerne kan have med til uddeling i klassen. I modsætning til den chokoladekage der hed “Mors chokoladekage” i mit barndomshjem (og som jeg må have bagt mindst 50 gange i mine teenageår!), bliver den ikke tør dagen derpå, men er stadig smagfuld og lækker – hvis der altså er noget tilbage dagen efter, hvilket jeg jo ikke kan garantere…
Desuden er fedtprocenten forholdsvis lav, da man sagtens kan bruge creme fraiche-lignende produkter – i dag brugte jeg en blanding af skyr og yoghurt, da der ikke lige var noget creme fraiche i køleren herhjemme, og konsistensen blev helt fin. Smagen bliver nu en anelse rundere af “rigtig” creme fraiche, men det andet kan sagtens bruges i en håndevending (hvilket oftest er sådan kager bliver bagt herhjemme!).

Chokoladekage
4 æg
2½ dl rørsukker
3 dl mel
2 tsk vanillesukker
1½ tsk bagepulver
4 spsk kakao
1 dl neutral olie
1 dl creme fraiche

Pisk æg og sukker hvidt (et barn i 6 års-alderen samt en håndmixer er vældig god at have ved hånden her). Rør creme fraichen i. Kom mel blandet med kakao, vanillesukker og bagepulver i sammen med olien – pisk godt. Kom dejen i en form foret med bagepapir (ca. 20×30 cm) og bag den ca. 30 minutter ved 175 grader.
Lad kagen afkøle på en rist og kom så glasur på: Omkring 2 dl flormelis blandes med kogende vand til en tyk glasur – farves evt. med frugtfarve. Desuden kan der kommes krymmel af en slags på – farvet kokos eller finthakkede nødder og chokolade.

I øvrigt kan jeg på ingen måde anbefale at man blogger samtidig med at man ser Barnaby – det er SÅ svært at koncentrere sig om nogen af delene…

Jeg vil lige blære mig med en overordentlig kvajet beslutning jeg tog på min sidste arbejdsdag inden ferien: Jeg skulle lave spansk tortilla, og i mangel af låg til panden, brugte jeg en glasskål. Da jeg så skulle fjerne den igen, var den meget svær at få fat i (varm og alt…), så jeg fik lukket AL dampen ud på mine små fingre – hvilket resulterede i mindst 10 minutter under den kolde hane og alligevel verdens største vabel på en pegefinger i dag – AV, hvor gør det nas!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , . Bogmærk permalinket.

9 kommentarer til Chokoladekage

  1. Signe skriver:

    Hej Annette
    Jeg er glad for at du kan lide kagen, det er også blevet en klassiker herhjemme!
    Hilsen Signe

  2. Annette skriver:

    Har lige bagt denne kage….har kun ét ord: Fantastisk…. ;))
    Kan i den grad anbefales.

  3. Signe skriver:

    Det har ikke gjort andet 🙁
    Er du klar over hvor meget man egentlig bruger højre hånds pegefinger til??? Meget irriterende!!!

  4. Piskeriset skriver:

    Signe altså – nu må du ikke komme til skade og slet ikke op til ferien! Håber ikke det har generet dig de seneste dage.

    God ferie 🙂

  5. Signe skriver:

    Det kan da ikke være så svært at finde sådan én (jeg kan afsløre at de fleste af dem holder ferie lige nu…) 🙂

  6. Marie Ulletved Holmgaard skriver:

    Jeg puster med! 🙂
    Og går straks på jagt efter en 6-årig til at håndtere en håndmixer, der må være en i nabolaget… 😉

  7. Signe skriver:

    Tak for pust og ynk, det hjælper 🙂

  8. Vita skriver:

    Av, signe! Ved lige hvor ondt det gør.
    Sender en masse ynk din vej.

    Hahaha – det der med Barnaby kender jeg godt.

  9. Pernille skriver:

    årh nej din stakkel!

    det gør så ubehageligt ondt sådan en brandvabel (puster lidt)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge