Chokoladekage med kokoslåg

Hermed mit allerførste indlæg i det nye format, jeg skal bestemt lige vænne mig til det, men er sikker på at jeg ret hurtigt bliver vild med det – wordpress har bare mange flere muligheder, hvilket er enormt fedt!

I den klassiske kogebog “God mad, let at lave” er der, lige ved siden af opskriften på Ingers kage aka drømmekage, en opskrift på en chokoladekage bagt i randform med kokoslåg. Som ung bagte jeg den ofte, fordi det der kokossnask ovenpå bare var enormt lækkert. Problemet med den er at selve chokoladekagen er tør og kedelig; den smager simpelthen ikke rigtig af noget, og jeg husker da også at have spist den øverste halvdel og så bare kylet resten ud. Fornylig bagte vi igen-igen drømmekage, og jeg kom til at tænke på det der lækre kokoslåg til chokoladekagen, og blev derfor enig med mig selv om at jeg da bare kunne lave en anden chokoladekagedej, og så nøjes med at bruge opskriften på kokoslåget fra den oprindelige opskrift.

Som sagt, så gjort, og da jeg alligevel skulle bage en kage til weekendens spejderlejr, var der jo en kærkommen lejlighed til at få afprøvet opskriften. Med vanlig omhu havde jeg glemt at købe ind til kage (der er liiidt meget arbejde for tiden, blandet med en slem forkølelse og en fødselsdag (min) i denne uge), og havde derfor ingen kærnemælk, men jeg har jo heldigvis altid yoghurt og mælk i køleren, så projektet lykkedes fint.

Jeg valgte at bage kagerne (en stor til ungerne og en lille til os andre) i springforme, men en stor bradepande kan sagtens bruges i stedet – det vigtigste er at kagerne ikke bliver bagt for længe inden kokoslåget hældes på, de skal kun være akkurat gennembagte.

Chokoladekage med kokoslåg (24 cm og 15 cm springform)
5 dl kærnemælk (1 dl yoghurt blandet med 4 dl mælk)
100 g smør
2 æg
400 g mel
300 g sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g kakao
2 tsk natron
et nip salt

Kokoslåg:
150 g kokos
150 g smør
1 dl piskefløde
200 g sukker
3 spsk mel

Smelt smørret (gerne direkte i en stor røreskål). Pisk det med sukkeret og tilsæt æggene

et ad gangen. Pisk til det er lyst og luftigt.

Bland mel med kakao, natron, vanilje og salt og kom det i dejen skiftevis med mælken (start og slut med melblandingen) mens der piskes grundigt. Fordel dejen i de to smurte forme, og bag dem nederst i ovnen ved 200 grader i hhv. 20 og 30 minutter.

Kom ingredienserne til kokoslåget i en gryde og varm det langsomt op til en sammenhængende masse. Fordel massen på de to kager og bag dem yderligere 8-10 minutter – de skal blot blive lysebrune i kanten.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist. Spises lun eller kold – og nej, du behøver ikke være spejder for at spise kagen 😉

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

11 kommentarer til Chokoladekage med kokoslåg

  1. Britta skriver:

    Så fik jeg endelig bagt den – det er simpelthen den bedste kage jeg har fået meget meget længe! Mums siger jeg bare 🙂
    Britta recently posted..Sig Nærmer Tiden

  2. Klidmoster skriver:

    Uhm , labert koncept med både kage og top man har lyst til at spise. 5 af dem tak 🙂

  3. Tillykke med din “nye” blog..
    Og super god ide at ændre på en “retro-kage” – som vi vist er mange der var vilde med i 80- start 90érne
    God weekend
    Boegeskov 🙂

  4. Britta skriver:

    Mine tænder løber i vand!

    Sidder og ærger mig over at jeg tidligere i dag har lovet junior at lave kanelsnegle til børnehaven i næste uge – den her lyder både lækkere og især lettere. Nå, men så må jo bare bage en ekstra kage 😉

  5. Pingback: Chokoladekage med kokoslåg | Madbevægelsen -- danske madblogs

  6. Hanne K skriver:

    Hahaha …. det lød som en historie fra min ungdom. Og du har ret – det nederste af kagen var bare ikke særlig interessant. Uhmmm… men toppen!! I like!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge