Chokoladecookies

Jeg elsker cookies, og bliver aldrig træt af mine mavepine-cookies; de er til enhver tid fantastiske, men jeg elsker også at prøve nye opskrifter, så da jeg faldt over disse chokoladecookies med smeltet mørk chokolade og stykker af hvid chokolade, blev jeg bare nødt til at prøve dem. Det er en lidt spøjs opskrift uden æg, men med kondenseret mælk. Derudover var den meget britisk, og skulle egentlig indeholde både Maltesers og Horlicks (instant maltpulverdrik). I min verden er Maltesers et underlødigt slikprodukt, så det havde jeg på ingen måde lyst til at komme i mine cookies, og Horlicks er ikke sådan lige at opdrive i Kjellerup – jeg erstattede det med kakao, kaffe og nødder for at give lidt bitterhed og knas, og det var meget vellykket.
Jeg ved ikke om det er pga. den kondenserede mælk eller hvad, men dette er en meget tung cookie; de smager fantastisk, men man kan ikke spise ret mange. Vi fik dem til madklub med en kugle vaniljeis ovenpå, og både store og små var vilde med dem; den 3-årige ytrede med is i hele hovedet; “Jeg synes det smager dejligt!”.

Chokoladecookies (24 stk.)
50 g smør
200 g mørk chokolade
1 ds. kondenseret mælk (den søde)
25 g mandelmel (jeg brugte knuste vaniljekranse fra jul – det virkede fint!)
1 spsk kakao
1 spsk instant kaffe
200 g hvedemel
1 nip groft salt
2½ tsk bagepulver
100 g hvid chokolade
50 g hasselnødder

Start med at hakke hvid chokolade og hasselnødder groft, og stil dem til side.
IMG_1867Kom smør og mørk chokolade i en skål, der kan tåle varme og giv det to gange 30 sekunder i microovnen; rør imellem. Du kan selvfølgelig også smelte det over vandbad. Rør godt efterfølgende, så alt chokoladen er smeltet. Tilsæt den kondenserede mælk imens du rører med en dejskraber. Vend mandelmel, kakao og kaffe i massen. Bland mel med bagepulver og salt og vend det i chokolademassen. Vend til sidst chokolade og hasselnødder i dejen.
Nu skulle du gerne have en forholdsvis fast dej, der er lige til at trille til kugler. Er den stadig ret blød, kan du med fordel sætte den på køl i 30 minutter, inden du begynder at trille.
Lav 24 lige store kugler af dejen (på størrelse med en goldbold), fordel dem på to bageplader og giv dem et let tryk.
IMG_1869Bages ved 170 grader i ca. 12 minutter. Det kan være lidt svært at se om chokoladecookies er færdigbagte (de er jo ligesom brune i forvejen), men kanten skal føles forholdsvis fast. Lad dem afkøle et par minutter på pladen, førend de overføres til en bagerist.

IMG_1893

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i kage og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge