Chokolade-ricottais

Jeg var så tilfreds med konsistensen af den forrige ricottais, at jeg blev enig med mig selv om at lege lidt mere med ricotta. Jeg havde jo købt to bøtter med billig ricotta, så hvorfor ikke bruge dem til noget lækkert?
Denne blev en meget simpel chokoladeis, som jeg blot sjussede mig frem til – meget delikat, og igen, en super konsistens.
Eftersom det er en mælkeis, bliver den altså bedst i en ismaskine, men du kan jo altid forsøge dig udi røren hver halve time.

Chokolade-ricottais (1,5 l.)
200 g mørk chokolade
100 g sukker
2½ dl piskefløde
250 g ricotta
marven fra en stang vanilje
2 dl mælk

Hvis du har en microovn kommes hakket chokolade, sukker og fløde i en skål og zappes til fløden er knap kogende. Rør i den til chokoladen er helt smeltet. Det kan selvfølgelig også gøres i en gryde. Når chokoladen er helt smeltet tilsættes vaniljen, rør godt. Tilsæt ricotta og mælk og pisk massen sammen (kan også gøres med en stavblender). Kør massen i en ismaskine – har du samme model som jeg, gøres det af to omgange.
Spises mens det stadig er sommer 🙂

Chokolade-ricottais med et drys af frysetørret hindbær

Chokolade-ricottais med et drys af frysetørret hindbær

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i dessert og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge