Chokolade-mælkeis

Da jeg forleden så opskriften på fudge popsicles hos Smitten Kitchen, vidste jeg bare at det var en nødvendighed at afprøve den. Desværre fandt jeg først ud af EFTER at iscremen var lavet, at jeg tilsyneladende havde smidt vores isforme ud (pokkers oprydningsgen…) – der har nok manglet en del, eller noget. Istedet lavede jeg isen i mine muffinforme, og så blev de serveret som børnedessert sammen med stykker af netmelon til film og tøsehygge lørdag aften. Ungerne (og jeg) var vilde med dem, og det bliver vist ikke sidste gang jeg bruger den opskrift her i sommer. Desuden er Hjem-isbilens rute blevet flyttet, så den kommer slet ikke her forbi mere – snøft (gudskelov for hjemmelavet is)!
Isen bliver lækker og cremet i konsistensen, samtidig med at den har en meget fyldig chokoladesmag – mums!

Chokolade-mælkeis (ca. 12 stk)
50 g mørk chokolade
125 g sukker
15 g maizena (2 spsk)
2 spsk kakao
6 dl sødmælk
15 g smør
lidt vaniljepulver eller vaniljesukker

Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme. Tilsæt sukker, maizena, kakao og mælk. Pisk grundigt og lad det småkoge ved medium varme. Efter ca. 5 minutter begynder det at tykne – massen skal hænge ved bagsiden af en ske. Tilsæt smør og vanilje, rør grundigt og lad massen afkøle. Fordel massen i 12 forme af knap 1 dl, gerne sådan nogle med indbygget pind. Frys isene i mindst 4 timer. Spis og bliv glad…

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i dessert, slik og tagget , , . Bogmærk permalinket.

12 kommentarer til Chokolade-mælkeis

  1. Anna A skriver:

    Ser lækkert ud, hvor lang tid skal den have på ismaskine? 🙂

  2. Pingback: Chokoladeis « Marias Madplan

  3. Signe skriver:

    Man må jo tage til takke med hvad man har 🙂

  4. Maiken skriver:

    Hej Signe,
    Det må prøves! Synes de ser fine ud i muffinsformene 🙂
    Mvh Maiken

  5. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Signe
    Det ser super lækkert og tilfredsstillende ud men kan du forklare mig, hvordan der er maizena i og ikke æggeblommer? 🙂
    Kh Anne
    Anne au Chocolat recently posted..Rabarberkage version 2011

    • Signe skriver:

      I stedet for at emulgere med æg, bruger man bare maizena – nemt, og med den bonus at konsistensen bliver god og cremet.

  6. Piskeriset skriver:

    Det lyder pænt vanedannende det der! 🙂
    Piskeriset recently posted..Kager fra Strangas

  7. Klidmoster skriver:

    Uhm, laber is. Og dejligt med noget uden æg. Må vist hellere prøve sådan en omgang 🙂
    Klidmoster recently posted..Burger med seitanbøf

  8. Pingback: Chokolade-mælkeis | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge