Cheesecake med æbler

Sidste gang jeg var til madlavning, fik vi denne lækre cheesecake med æbler. I aftes var mine forældre på besøg, og så havde jeg lavet den til dessert. Det er nu engang dejligt med en dessert, der kan laves timer i forvejen og så bare lige skal have det sidste touch inden servering. Jeg valgte at lave halv portion i forhold til den udleverede opskrift, og det passede fint med 4 pæne portioner. Jeg havde bagt den i en lille 1-liters form, men hvis du har en lille springform er det selvfølgelig også fint. Når man bager så blød en kage, skal formen jo beklædes med bagepapir, og den nemmeste måde at forme det, er at krølle det godt sammen og gøre det vådt – så kan du nemt få det helt ud i formens hjørner.
Ved anretning skal kanelsukkeret ovenpå smeltes, hvilket kan gøres under ovnens grillelement, men da jeg vidste at mine forældre har en creme brulee-brænder, havde jeg bedt dem tage den med – så kan man, lige for et øjeblik, føle sig som en professionel dessertkok 🙂

Cheesecake med æbler (4 pers.)
65 g fuldkornskiks
15 g sukker
30 g smeltet smør
1 tsk kanel

2 æg, delt i blommer og hvider
125 g sukker
0,75 dl creme fraiche 38 %
½ vanillestang
1 spsk mel
1 nip salt
200 g flødeost (philadelphia)

1 æble
1 spsk kanelsukker

Kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle eller en grydeske (godt til at komme af med de indestængte aggressioner!). Bland kiksesmulderet med smør, kanel og sukker og kom massen i bunden af en form – pres godt.
Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt halvdelen af sukkeret – pisk dem helt stive.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret samt marven af den halve vanillestang til en lys og luftig masse. Tilsæt mel og creme fraiche. Rør osten i. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i og kom ostecremen ovenpå kiksebunden. Bank formen et par gange ned i bordet, for at undgå lufthuller.
Bag kagen ved 165 grader på nederste rille i ca. 70 minutter – når den føles fast er den færdig.
Sæt kagen på en rist og lad den afkøle mindst 20 minutter før du tager den ud af formen – lad den afkøle yderligere nogle timer ved stuetemperatur.
Skær æblet i helt tynde både, og strø kanelsukkeret over – grill til sukkeret er karamelliseret.
Server med det samme.

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, dessert, kage og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Cheesecake med æbler

  1. Klidmosteren skriver:

    Super mums, den tror jeg vist lige skal prøves her snart. Jeg har jo en hel kasse æbler der tigger om at blive brugt.

    Glæder mig til at møde din søster på lørdag 🙂

    Knus M

  2. Signe skriver:

    Den er ikke specielt tung, det kan du have ret i 🙂

  3. Marie Ulletved Holmgaard skriver:

    Den ser også lidt mere let ud end andre cheesecakes, er det rigtigt?
    Jeg synes tit de kan være temmelig voldsomme.

  4. Signe skriver:

    @Line: Æbler og kanel er bare en vinderkombination hver gang 🙂
    @Hanne: Sådan har jeg egentlig også haft det med cheesecake – det er nok bare en mere voksen kage 😉

  5. Hanne's verden skriver:

    Den kage ser virkelig dejlig ud.
    Jeg har ikke smagt cheesecake i mange, mange år, da jeg en gang ikke kunne lide det. Men jeg er sikker på, at jeg kan i dag. Din kombination med kanel og æbler lyder helt fantastisk.

  6. Linebinevaskemaskine skriver:

    Mmm.. æbler, kanel og cheesecake 🙂 så bliver det vist ikke meget bedre. Det må prøves engang jeg får gæster (eller en anden undskyldning for at lave den) 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge