Champignonsalat

Min husbond har en forkærlighed for rå champignon. Jeg lærte hurtigt at man ikke skal sætte ham til at snitte champignon, for så er det halve væk inden man er kommet i gang med tilberedningen. For hans skyld fandt jeg derfor for mange år siden på en salat med rå champignon, løg og persille. Gennem årene har salaten ændret sig lidt, og her til aften stod den på menuen (sammen med lasagne) i en lidt friskere variant end jeg tidligere har lavet.

I går var jeg på FoodFestival i Århus (hvor man primært stod i lange køer for at få smagsprøver), hvor jeg indkøbte fire forskellige sorter danske hvidløg (herfra).  De skulle smage meget forskelligt (har ikke nået at smage på alle fire endnu), og jeg valgte en af de sorter, der skulle være mildest i rå form – den hedder Therador, og gav en delikat hvidløgssmag, som ikke overdøvede de lækre champignons. Jeg forsøger for så vidt muligt at styre udenom de kinesiske hvidløg, man kan få i fleste supermarkeder, da jeg ikke synes de smager ordentligt. Kan man få sydeuropæiske eller danske hvidløg er det klart at foretrække. Har du kun de kinesiske hvidløg, må du lige smage dig frem, og justere hvidløgsmængden. Lad være med at presse hvidløget, hak det i stedet, så får du mere smag og mindre styrke.

Champignonsalat (til 2 pers.)
1 bakke champignon, 200-250 g
1 fed hvidløg
2 spsk hakket persille
1 tsk revet citronskal
2 spsk olivenolie
1 spsk hyldeblomsteddike (eller citronsaft)
salt og peber

Rens champignon og del dem i kvarte. Hak hvidløg og persille.
Kom olivenolie, eddike, citronskal og hvidløg i en skål og pisk det sammen til en dressing. Tilsæt lidt salt og peber og smag til. Vend champignon og persille i dressingen og lad salaten trække i en halv time. Læg salaten på en pæn tallerken og server

IMG_2510

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *