Bountytærter

Dette indlæg indeholder affilate links

Denne tærte er ligesom hasselnøddetærten med fudge fra Mickis Kager. Jeg brugte ovenikøbet bare den overskydende mørdej fra selvsamme tærte, så det var temmelig nemt. Tærten kan bages i små portionstærteforme, eller i én stor tærteform. Da jeg kun har to 10 cm’s tærteforme, blev det én aflang tærte (10*30 cm) og én portionstærte. Desuden var der en smule overskydende fyld, som blev rullet til kugler og sat på køl, for dernæst at blive dyppet i chokolade: Fantastiske hjemmelavede bountyer.

Tærten er forholdsvis tung, så server den i små stykker med rigeligt kaffe eller te til. Jeg tilføjede blot en smule vanilje til fyldet, da jeg før har lavet hjemmelavet bounty, og oplevede at vaniljen gjorde en stor forskel.
Jeg skriver en hel portion mørdej, selvom du kun skal bruge det halve. Frys resten ned og brug det til en anden lækker tærte 🙂

Bountytærter (1 stor og 1 lille)
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 nip salt
150 g smør
1 æg

Fyld:
1 ds. kondenseret mælk
300 g kokos + lidt til drys
½ stang vanilje

300 g mørk chokolade

Bland mel, flormelis og salt i en skål og smuld smørret heri. Saml dejen med ægget, husk at den ikke skal æltes. Rul dejen til en kugle, klap den let flad og pak den i film. Læg den på køl i mindst 30 minutter.
Drys lidt mel på bordet og rul halvdelen af dejen ud så den passer til de to forme (eller blot én, alt efter hvad du lige har ved hånden). Krøl et stykke bagepapir sammen, fold det ud igen og læg det ovenpå dejen. Top op med ris eller bønner og bag tærtedejen i 12 minutter ved 200 grader. Fjern papiret og giv dejen yderligere 5 minutter.
Imens dejen bager laves fyldet: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af den kondenserede mælk i en skål. Hæld kokos og resten af mælken i skålen og vend det sammen til en forholdvis fast masse.
Når tærtedejen er færdigbagt skal den afkøles helt. Kom dernæst fyld i (tag fingrene til hjælp, det er noget klistret stads). Glat overfladen ud med en våd dejskraber. Smelt chokoladen og fordel den over fyldet. Drys med en smule kokos og lad chokoladen størkne.
Tærten kan sagtens spises dagen efter også.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i dessert, kage og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge