Boller i karry


500 g hakket svinekød
1 æg
2 dl. Mælk
1 dl. Mel
½ hakket løg
Salt, peber og lidt garam masala
1 liter hønsebouillon
1 stort æble
1½ løg
2 fed hvidløg
2-3 spsk. Karry (alt efter hvor stærkt det er)
1 lille dåse kokosmælk
4 dl. Basmatiris
5½ dl. Vand
1 tsk. Salt
Ærter
Mangochutney

Start med at komme risen i en sigte og skylle al stivelsen ud (vandet der løber i gennem skal være helt klart). Læg dem i blød i en gryde med vand og gå så i gang med farsen.
Kødet røres med æg, mel, løg, krydderier og mælk. Lad farsen stå og hvile lidt, mens bouillonen varmes op i en gryde. Form boller med en lille ske og kom dem ned i den kogende bouillon, ca. 10 af gangen. Læg de færdige boller i en dyb tallerken og form den næste portion. Hvis portionen er for stor til jeres familie, kan resten af farsen steges som frikadeller, lige til madpakken. Når alle bollerne er kogt, sigtes bouillonen over i en skål og nu kan gryden bruges til karrysovsen.
Først sættes risen over: Skyl den igen og kom den i en gryde med tætsluttende låg sammen med salt og vand. Når vandet koger, skrues ned på meget lavt blus og risen koges i alt 25 minutter.
Sovs: Æblet skæres ud i små tern, løget og hvidløget hakkes og kommes i en gryde sammen med lidt olie og karry. Det hele ristes af og den varme bouillon tilsættes. Når det koger jævnes sovsen med lidt meljævning og kokosmælk, smages til med salt og peber, og bollerne koges med de sidste 5 minutter inden servering.
Serveres med lidt dampede ærter, ris og mangochutney.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge