Blommekage

Stenfrugt-sæsonen er over os, så hvorfor ikke udnytte det, og bage en god og saftig kage?
Om du bruger blommer, ferskner, mirabeller eller nektariner er ikke så vigtigt her – jeg blandede lidt, og fik en skøn kage ud af det.
Selve kagedejen er en gammel opskrift på en frugtkage, hvor man kan bruge hvilken som helst slags frugt. Jeg har oftest bagt den i en sandkageform, med frugten i midten, hvilket gør kagen utrolig saftig, så den faktisk kan holde sig frisk i adskillige dage (skulle det ske, at den ikke blev spist…).

For at gøre denne kage lidt anderledes, valgte jeg at udskifte noget af sukkeret med muscavado-sukker, samt bage den i en større form (23*23 cm), og bare komme blommerne øverst – kagen blev virkelig lækker, da de lidt brændte noter fra sukkeret passer rigtig godt sammen med blommer.
Når man kommer frugt i kager, er det sjældent så vigtigt om det er lidt runken frugt; og her var både blommer og nektariner blevet lidt kedelige. Det kan man på ingen måde smage i den færdige kage, så det er alletiders Stop Spild af Mad-projekt samtidig med at man får masser af velsmag.

Blommekage (en form á 23*23 cm)
300 g ordnet frugt; blommer, nektariner og mirabeller
200 g smør
250 g hvedemel
150 g rørsukker
100 g muscavado-sukker
2 æg
1 tsk bagepulver
1 spsk flormelis til drys
IMG_3556

Smelt smørret og pisk det sammen med sukker, mel, æg og bagepulver. Fordel dejen i en smurt form. Læg blommerne ovenpå dejen og brug hånden til at presse dem ned i dejen.
IMG_3561
Bag kagen ved 200 grader midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Lad kagen køle af på en rist, vend den ud på et fad eller et bræt og giv den et drys flormelis.
IMG_3571Servér med en god klat cremefraiche.
IMG_3574

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i kage og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge