Blomkåls-sommersalat

Sommersalat er en dansk klassiker som typisk består af radiser og agurker vendt med en rygeost-dressing. Det smager dejligt på et stykke ristet rugbrød, og er super lækkert på et frokostbord. I denne uge har vejret været helt sommerligt, så en afart af den klassiske sommersalat blev lavet som tilbehør til en krebinet. Meget hverdagsagtigt og meget lækkert. Ugens grøntsagskasse bød på både radiser og blomkål, og selvom det endnu ikke er danske grøntsager, så smagte de simpelthen fantastisk. Det var nærmest en forsmag på sommeren. 
Salaten er god og crunchy, og det let røgede touch fra rygeosten gør at den også vil fungere godt til sommeren grillerier. Med sprøde salater som denne er det gode råvarer der får det til at spille, så har du et slattent blomkål på bunden af grøntsagsskuffen, er dette ikke salaten til det. Til gengæld lægger jeg en opskrift op i morgen, som passer perfekt til det 🙂

Blomkåls-sommersalat (4 pers.)
1 lille hoved blomkål
1 bundt radiser
3 spsk hakket dild
3 spsk rygeost (med eller uden kommen – your choice)
1 spsk mayonnaise
2 spsk creme fraiche
1 spsk citronsaft
salt og peber

Rør en dressing af rygeost, mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
IMG_2237
Skyl blomkålen og bræk den i små buketter. Skær det groveste af stokken væk, og snit resten fint. Kom blomkålen i en skål. Skyl radiserne grundigt og fjern bladene, men hold på lidt af den grønne stilk. Knib de lange ender af. Snit radiserne i tynde skiver og kom ned til blomkålen.
IMG_2245
Kom dressingen over sammen med de to spiseskefulde hakket dild. Vend grundigt rundt og smag evt. til med lidt mere salt og peber. Hæld salaten over i en skål og drys det sidste dild over. Serveres med lyst kød, gerne grillet.
IMG_2264

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i salat og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge