Bøf Stroganoff med rodfrugter

Fornylig fandt jeg under en rengøring af fryseren et par pakker med rib eye bøffer, der bare skulle spises NU! Pigerne er ikke de store bøf-entusiaster, og jeg er altså ikke den store fan af at de bare skal have en pølse… Nå, men gryderetter er jo altid godt, og selvom bøf stroganoff laves med rimeligt dyrt kød, er det altså godt på en hverdag – simpelthen fordi at det ikke tager 100 år at lave. Du kan evt. bruge et stykke okseklump i stedet og så bare lade det simre lidt længere.
I stedet for de klassiske champignon kom jeg gulerødder og selleri i grove stykker i, så blev retten lidt mere vinteragtig, og samtidig fik jeg ryddet op i grøntsagsskuffen!
Normalt bruger man konc. tomatpuré, men jeg var løbet tør, så et par skefulde soltørrede tomater røg en tur i minihakkeren, med en meget lækker tomatsmag til følge.
Man kan servere kartoffelmos eller ris til – eller måske bare et stykke godt brød. Desuden er det lækkert med et drys hakket persille og en klat creme fraiche til.

Bøf Stroganoff (4 pers.)
500 g mørt oksekød (jeg brugte filet)
2 spsk finthakkede soltørrede tomater
1 tsk sennepspulver (colman’s)
1 tsk frisk timian
4 dl oksebouillon
1/4 selleri
4 gulerødder
2 løg
1 spsk mel
salt og peber

Skær kødet ud i strimler (ca. 5×1 cm). Hak løgene og skræl gulerod og selleri i skiver. Varm olie op i en stegegryde og brun kødet af to omgange (for meget kød af gangen, får temperaturen til at falde, og kødet koger i stedet for at stege). Tag kødet op og kom grøntsagerne i gryden og brun dem let. Kom nu kødet ned i gryden igen og tilsæt de soltørrede tomater, sennepspulver og timian. Strø mel over og rør et par gange så det bliver opsuget af kødet. Tilsæt bouillon og lad det koge op mens du rører. Kom lidt salt og peber i gryden, skru ned og lad retten simre indtil kødet er mørt (i mit tilfælde tog det ca. 15 minutter).
Server med ris, lidt persille og en klat creme fraiche.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Bøf Stroganoff med rodfrugter

  1. Signe skriver:

    Oh, de glade tyvere 😉 Jeg har egentlig aldrig døjet så meget med tømmermænd, men er nu alligevel svært glad for tømmermændsmad…

  2. Jakob Kristian Sørensen skriver:

    HA! Jeg kom lige i tanker om dengang for mange år siden. det var sgu da i samsøgade signe. lise, min bror og jeg havde tømmermænd. bad bad slemme slemme tømmermænd. så vi lavede bøf stranguloff af et par kg kød og mos af 3 kilogram kartofler. og vi var kun os 3 ikke. så spiste vi næsten det hele. endte i lidende fosterstilling i en bunke på sengen fordi hr. stroganoff med kanøfler pressede så hårdt på vores organer. det var virkelig ubehageligt. skrækkeligt faktisk. det gjorde ondt blot at trække vejret. så det forsøgte jeg at lade være med. det lykkedes mig ikke i øvrigt…

    ciao
    jakob

  3. Jule Mig skriver:

    Ummm jeg er helt sikker på at jeg kan snuse duften… ummmm

  4. Signe skriver:

    Hi, frysebrændte – sjovt udtryk!
    Jeg ringer lige senere i dag 🙂
    Knus

  5. Klidmosteren skriver:

    Super ide! Jeg har også et par frysebrændte bøffer i fryseren som skal bruges til et eller andet. Og da grøntsagsskuffen også byder på selleri og gulerødder, så tror jeg jeg vil forsøge mig med sådan en omgang.

    Har du tænkt nærmere over en tur i biffen?

    Knus M

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge