Auberginedip

Babaganoush findes i mange varianter, men jeg ved ikke rigtig om dette kan kategoriseres som én af dem. Hovedingredienserne i en klassisk babaganoush er jo aubergine, hvidløg og olivenolie, og i denne model er der kun aubergine ud af de tre – så derfor; auberginedip!
Jeg fik det første gang serveret som en forret, med butterdejssnitter og agurkestænger, men har siden selv serveret det som en slags kold sovs, som dip til grissini eller chips, eller bare til en gang grøntsagsstænger. Forleden fik vi det til ovnfritter og fiskefrikadeller og det smagte skønt.
Det er faktisk den eneste variant af aubergine min mand rigtig kan lide, hvorimod jeg godt kan lide aubergine på mange andre måder! Ungerne var nu ikke voldsomt begejstrede, men jeg tror stadig at jeg udsætter dem for det en anden gang.

Auberginedip
1 aubergine
2 tsk konc. tomatpure
1/4 rødløg (eller skalotteløg)
1 dl creme fraiche
salt og peber

Halver auberginen og prik kødsiden med en gaffel. Læg auberginen på en bageplade med papir med kødsiden nedad og bag dem ved 180 grader i 45 minutter (hvis du har en kombiovn, kan du bare bage auberginen heri i knap 10 minutter).
Afkøl auberginen og skrab kødet ud. Blend kødet med tomatpure, creme fraiche og løg. Smag til med salt og peber.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i forret, snacks og tagget , , . Bogmærk permalinket.

7 kommentarer til Auberginedip

  1. Ann Cecilie skriver:

    Det tager også lidt tid, i foodprocessoren!

  2. Signe skriver:

    Det ville jeg aldrig have troet – skindet virker så sejt efter bagningen. Men det er da forsøget værd 🙂

  3. Ann Cecilie skriver:

    Det er også super godt hvis du blender den med skinnet på!

  4. Signe skriver:

    Mmmm, hummus – godt man har kikærter i fryseren og tahin i køleskabet 🙂
    Jeg påtager mig gerne skylden!

  5. foodfanatic skriver:

    Jeg stod godt nok og kiggede lang tid på auberginerne, da jeg var i supermarkedet igår og jeg har besluttet, at det er din skyld 😛 Der er intet som auberginedip. Uhm. Okay det skulle måske lige være hummus, men der er stærk konkurrence mellem de to.

  6. Signe skriver:

    Velbekomme 🙂

  7. Marie Ulletved Holmgaard skriver:

    Jeg havde helt glemt den her dip, tak for påmindelsen! Den er absolut sat på ugens madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge