Andelår med hvidvin og salvie

En milepæl på bloggen er nået – dette er simpelthen indlæg nr. 500! Da jeg i sin tid startede bloggen havde jeg ingen anelse om hvad den ville komme til at betyde i mit liv; jeg har lært SÅ meget, både ved konstant at udfordre mig selv med nye opskrifter, men bestemt også ved at møde andre søde og skøre madbloggere, som dagligt beriger mig. Jeg opfatter det kun som positivt at være en del af et kæmpe blognetværk, hvor man har mulighed for at udveksle alle former for erfaringer. Desuden vil jeg benytte lejligheden til at sige TAK til alle mine læsere, hvor er det fedt at I gider at læse om mine køkken-skærmydsler.

Efter at vi havde smovset i den lækre orecchiette med broccoli, fik vi et par saftige andelår, som jeg havde tilberedt i en gryde, enkelt og godt. Som sagt er jeg meget italiensk inspireret p.t. hvilket betyder at det der med at blande elementerne på en tallerken ikke dur. Derfor fik vi først pasta, dernæst andelår (og et lille stykke brød, til at suge skyen) og til sidst tomatsalat. I det italienske køkken får de gode råvarer lov til at stå alene, og det prøver jeg også at indføre herhjemme. Det betyder at måltiderne typisk tager lidt længere tid, men nu var det jo søndag, så det var der også overskud til. Jeg kan kun anbefale konceptet 🙂

Andelår med hvidvin og salvie (2 pers.)
2 andelår
2½ dl hvidvin
1 lille løg
6 blade salvie
1 fed hvidløg
salt og peber

IMG_1289

Tør de optøede andelår af med et stykke køkkenrulle og læg dem på en tør, kold pande. Varm panden op og lad lårene brune, mens fedtet smelter af. Når lårene er godt brune, hældes det meste af fedtet fra (gem det, og brug det til at stege kartofler eller bløde løg i – MUMS). Drys salt og peber på lårene. Hak løg og hvidløg fint, og skær salviebladene i fine strimler. Kom løg osv. ned til lårene og lad det brune let. Tilsæt hvidvin og lad det koge op. Skru ned og sæt et låg på panden. Lad lårene simre i 45 minutter, de sidste 10 minutter kan man med fordel tage låget af, så hvidvinen reduceres let. Server med et stykke brød til at suge skyen.

IMG_1304

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge