Amerikanske brownies

De fleste elsker brownies, og da jeg er vild med chokolade i de fleste former, er jeg også vild med den chokolademættede kage. Jeg har prøvet adskillige former for brownies, både i den tid jeg har haft bloggen (se fx denne eller denne), men også i min tid som kagebager. Jeg kommer oftest tilbage til denne, som er en såkaldt “snydebrownie”, da den faktisk ikke indeholder chokolade. Problemet med den er at den SKAL bages dagen før, for at den kan nå at sætte sig. Som jeg nævnte i scones-indlægget er jeg fornylig faldet over den amerikanske hjemmesiden King Arthur Flour, som har et KÆMPE opskriftarkiv. Det kræver lidt omregning, da de kun angiver amerikanske mål, men opskrifterne fejler bestemt ikke noget.
Jeg ville gerne bage en brownie, der kunne spises lun, men også være god dagen efter. Desuden behøvede den ikke indeholder nødder og måtte godt være virkelig tæt i chokoladesmagen. Hvis jeg skal sige det selv er denne kage spot on, Mmmmm den er lækker. 
Jeg serverede den med en kugle vaniljeis og en kvist mynte. Dagen efter spiste vi den uden noget, mens vi nød Robin Hood i Ulvedalene, en fantastisk familieoplevelse.
Opskriften er lidt anderledes, idet man smelter sukkeret let i smørret, hvilket giver kagen en blank overflade. Hvis man gerne vil have at chokoladestykkerne er hele i kagen (fremfor smeltede), skal man blot vente med at vende chokolade og mel i dejen til den er kølet ned.

Amerikanske brownies (ca. 30 store)
2 æg
50 g kakao
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
½ spsk vaniljesukker
1 tsk frysetørret kaffe
250 g rørsukker
1 pk smør
200 g hakket mørk chokolade
120 g mel

Kom smørret i en gryde og smelt det ved medium varme. Tilsæt sukkeret og lad det smelte let i det varme smør.
Kom æggene i en skål og pisk dem sammen med kakao, salt, bagepulver, vaniljesukker og kaffe. Tilsæt det varme sukker-smør mens der piskes. Bland chokoladen med mel og vend det i dejen.
Kom dejen i en bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir, og bag den midt i ovnen i 30 minutter ved 175 grader.
Lad den afkøle let og skær den i store firkanter. Server med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum og evt. lidt friske bær.

IMG_0931

4 kommentarer
  • Anne siger:

    HOLD da op, hvor er den god. Kors i skuret. Vi er fuldstændig forspiste. Jeg er fan. Nørj, manner, sikke en kage.

  • […] var hjemmelavet, men endte alligevel med at bruge mine egne opskrifter på hhv. mavepine-cookies og amerikanske brownies. Desuden var der slet ikke nødder i nogle af de amerikanske opskrifter, og det valgte jeg at […]

  • […] når isen er færdig. Spis isen som den er, eller anret den som her ovenpå en brownie (fx denne) og med lidt frosne ribs som […]

  • Skriv et svar til Anne Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *