Hindbærmarmelade

Jeg er rigtig glad for at sylte, og gør det tit i meget lille målestok, hvilket betyder at jeg bare lige laver 2-4 glas marmelade. Når man har prøvet det et par gange, er det utroligt nemt i forhold til hvor lækkert sådan et glas frisklavet marmelade er. Jeg har altid et brev rød melatin liggende, og sukker har man som regel i skuffen (eller spisekammeret, skabet etc). Jeg bruger gladeligt frossen frugt, men kan man få fingre i frisk, er det selvfølgelig også fint. Man kan nu sagtens få en fornemmelse af sommer i marts, ved at bruge frossen frugt – skønt!
Grundreglen er at der skal det halve sukker i, i forhold til frugt, og så kan man ellers gå i gang med at eksperimentere.
Der er selvfølgelig nogle ting, der ikke lige passer sammen, fx prøvede jeg på et tidspunkt at lave hindbærmarmelade med citronsaft i stedet for appelsin (det var lige hvad jeg havde i frugtkurven), men det blev simpelthen for syrligt. Marmeladen duede nu fint til en gang hindbærsnitter, så intet gik til spilde 🙂

Hindbærmarmelade med appelsin (2 glas)
300 g frosne hindbær
2 appelsiner
175 g rørsukker
1 tsk rød melatin
atamon til at skylle glassene

Start med at hælde lidt atamon i bunden af 2 glas. Tilsæt kogende vand, hæld det hele ud igen og glassene er nu marmeladeklar.
Kom hindbærrene i en gryde. Tilsæt sukker. Skær appelsiner i fileter – det gøres nemmest ved at skære top og bund af appelsinen, og dernæst skære skallen af med en skarp kniv. Tag appelsinen op i hånden, og skær fileterne af ved at lægge et snit ved siden af den hvide hinde. Pres saften af appelsinhinderne, samt af skallerne. Kom det hele ned i gryden, og kog op. Lad det småkoge i ca. 5 minutter, til hindbærrene er gået i oplæsning. Tilsæt den røde melatin blandet med 1 spsk sukker, og kog i yderligere 2 minutter. Hæld marmeladen på glas, og sæt låg på med det samme. Marmeladen kan holde i 3-4 måneder.

6 kommentarer
  • Hanne's verden siger:

    Hej
    Det lyder godt nok nemt. Det må jeg hellere få prøvet af en dag.
    Hilsner fra Hanne

  • Signe siger:

    Hej
    Det er meget nemt – og smager virkelig fabelagtigt.
    Hilsen Signe

  • Den grønne pige: siger:

    Hejsa Signe
    Jeg listede lige hen og tjekkede din blog ud… Og sørme om ikke du så har en opskrift på marmelade. Det har jeg aldrig prøvet at lave, men jeg har een eneste rabarber-plante i min kolonihave, som jeg vil lave marmelade af. Og iøvrigt – super fin blog du har dig 🙂

  • Signe siger:

    Hej grønne pige
    Tak i lige måde 🙂
    Jeg er selv i fuld gang med at lave rabarbersaft – og marmelade, så opskriften er lige om hjørnet…
    Jeg elsker at lave marmelade, det smager bare af meget mere end det man køber (med mindre man giver 45 kr. glasset, og der sætter jeg alligevel grænsen).
    Hilsen Signe

  • […] sig endelig til ). Forleden opdagede jeg at vi stort set var løbet tør for marmelade. Jeg fandt hindbær og solbær i fryseren, og 2 gange marmelade blev kogt. Undervejs kom jeg i tanke om at jeg lige […]

  • […] med at lave marmelade, og har de sidste par år eksperimenteret en del med forskellige typer (fx hindbær, jordbær eller mirabelle) – og langt det meste er da blevet spist. Æblesmør var dog ikke […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *