2×40 års fest

Som lovet kommer her et indlæg om mandens og min 2×40 års fest, som vi havde valgt at holde over en hel weekend på Levring Efterskole. Vi havde inviteret gæsterne til hele weekenden, men langt de fleste kom først om lørdagen. De der kom om fredagen nød godt af en lækker gang lasagne med tomatsalat (klassisk)

 

Der var tid til at ungerne kunne have det sjovt i springhallen, og de voksne spille pool og bordtennis. Alt i alt herskede der en dejlig afslappet stemning, og der var rigtig god tid til at snakke med de ankomne gæster. Vi havde tilladt os at tildele folk tjanser i løbet af lørdagen (om fredagen deltes vi bare om madlavning og opvask), og alt forløb ganske smertefrit. Alle gæsterne var gode til at give et nap med, og selv vi på madholdet nåede ikke at blive stressede 🙂
Lørdag var der igen god tid til en lækker gang morgenmad (jeg havde bagt 200 boller hjemmefra, købt god ost og taget et udvalg af marmelader med), leg, snak og hygge. En dejlig frokost blev der også tid til, hvorefter min husbond og jeg havde planlagt et løb for ungerne (og de barnlige sjæle). Det kom til at tage liiiiidt længere tid end påregnet, da vi ikke lige havde regnet med at nogle af ungerne kunne stå på et ben i 45 min!!! Det var dog enormt hyggeligt, og en rigtig god eftermiddagsaktivitet, der fik rystet ungerne lidt sammen.

Vi havde planlagt at middagen skulle være ren italiensk – startende med et udvalg af antipasti, fulgt af pasta og polenta, så kød og salat, dernæst ost og til sidst et kæmpe dessertbord – jeg havde bedt nogle af gæsterne om at tage en dessert med, hvilket var et kæmpe hit!

Fra kl. 12 og med uret: San Daniele skinke og italiensk salame, bønne tonato, syltede svampe, auberginer, oliven og peberfrugter. I midten tapenade.

Og antipasti-bordet

 

Så kom der primi, som var helt klassisk pasta med pesto, samt stegt polenta med den mest fantastiske svampesauce, lavet med østerhatte, hvidvin og masser af fløde!

Ja, der er polenta under alle svampene!

Så var alle ligesom ved at være mætte, men vi var langt fra færdige. Jeg havde købt 3 okselårtunger, som var blevet langtidstilberedt. Desværre var temperaturstyringen på ovnen ikke helt så nøjagtig som jeg havde forventet, så kødet var blevet gennemstegt – ØV. Til gengæld havde jeg lavet en sauce verde til som smagte fantastisk. Sauce verde er en grøn creme lavet af persille, ansjoser, syltede, grønne pebre, citronskal, cornichoner og kapers samt olivenolie – mums! Til kødet fik vi en salat bare lavet af blandede blade med god balsamico og olivenolie

Okselårtunge med sauce verde og salat

Så kom der lidt ost; et stort stykke parmesan, en gorgonzola cremoso (helt blød, mild og cremet) samt en stærk gorgonzola. Der var ikke den store appetit tilbage på dette tidspunkt, men der blev da alligevel taget lidt

parmesan, gorgonzola cremoso og intenso

Sidst men ikke mindst kom der den mest overdådige dessertbuffet. Jeg havde lavet nogle Sarah Bernard kager, samt 2 Gateau Marcel, som er en chokoladekage uden mel, hvor man bager det halve og kommer resten over som en slags mousse efterfølgende. Derudover var der to slags tiramisu, hindbærmousse, chokolademousse, rabarberkage, jordbærcheesecake, chokolade-chilikage, M&M-kage, nougatfirkanter, og formentlig også noget jeg har glemt.

Et udsnit af dessertbuffeten

Undervejs blev der holdt fantasiske taler, og jeg fik snakket med virkelig mange af gæsterne (det gør man jo ellers aldrig). Vi fik dejlig vin, og festen var præcis som min mand og jeg havde håbet på. Vi takker alle gæsterne for at være med, for alle gaverne og for simpelthen at være vores venner.

Gavebordet. Vi havde ønsket os tilskud til en tur på Falsled, og fik faktisk penge nok til at vi skal afsted inden nytår!

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i blog, festmad. Bogmærk permalinket.

14 kommentarer til 2×40 års fest

  1. Pingback: Paella | Signes Mad

  2. Pingback: Solbærsnaps | Signes Mad

  3. Mette Lindgaard skriver:

    Uhm, det lyder som en dejlig menu og alletiders fest! Skøn idé at holde det over nogle dage.

  4. Piskeriset skriver:

    Øjøjøj… alene dessertbordet er jo worth dying for! Sikke en fest I har haft 🙂
    Piskeriset recently posted..August: Surmælksprodukter

  5. Elsebeth skriver:

    Flot fest – er der noget bedre, end når man får det arrangeret, så man også selv får noget ud af det og ikke står med uglet hår og ildrøde kinder. Og, nej hvem kunne vide, at man også skal huske at tage de étbenede i ed – det plejer kun at være misteltenen!
    Elsebeth

  6. Klidmoster skriver:

    Uhm, det var dejligt lige at genopleve det. Det smagte bare pragtfuldt det hele. Endnu engang tak for en herligt weekend – det var rart at være med til at fejre jer 🙂

    Godt at du kunne bruge billederne – du fik revl og krat, så du har formentlig grinet lidt af Anne og jeg på slap line. Videoerne ville af en eller anden grund ikke med i dropbox, så dem sender jeg lige til dig på mail. Møs
    Klidmoster recently posted..Spicy taco med røget ost og guacamole…

  7. Anne LO skriver:

    Oh yeah, det var sgu en god fest. Men jeg synes nu stadig, at sauce verde ligner granlangkål. 😉

  8. Ibs skriver:

    Smukke Signe, det ser fabelhaft ud! En skam med kødet, men jeg føler mig forholdsvis overbevist om, at det var godt alligevel – og at gæsterne nød dagen uanset!
    Ibs recently posted..Morgenmad på en regnfuld søndag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge