Æggekage

Økologiske æg er efterhånden blevet så dyre at æggekage langt fra er billig mad mere – men når vi har været i sommerhus i det nordjyske finder vi altid nogle små listige steder med glade høns og dejlige billige æg – kun 1 kr. stykket for kæmpe landæg, det er jo fundet for pengene! Og så bare nogle skønne tomater (endnu engang langtidsbagt, vintertomater er jo ikke værd at spise rå), god bacon, ristet rugbrød (det var nu mest fordi mit rugbrød var ret tørt!!) og lidt purløg på toppen – se det er da et herremåltid.
Her er til 2 voksne og 2 børn – og der blev ingen rester til madpakken…

10 æg
2 dl mælk
salt og peber (pas på med saltet, alt efter hvor salt din bacon er).
150 g god bacon i tynde skiver
5 store tomater
purløg

Start med tomaterne. Halver dem og kom dem i et fad. Kom lidt salt og peber på, en lille smule hvidløg og/eller frisk timian/rosmarin. Dryp med lidt olivenolie og lidt balsamico og kom fadet i ovnen ved 150 grader i ca. 3 timer (man kan også sætte dem i ovnen ved 75 grader hele dagen – så kommer man hjem til den mest fantastiske duft! eller ved 175 grader i 1 time).

Steg baconen sprødt i en pande der kan gå i ovnen. Læg det på køkkenrulle. Pisk æg og mælk sammen med salt og peber, kom det på panden ved semihøj varme. Lad det sætte sig i et par minutter og kom så panden i ovnen ved 200 grader. Efter 15 minutter kommes bacon og tomater ovenpå æggekagen, lad det stå 5 minutter ved eftervarmen, og server så med rugbrød og purløg. Velbekomme!

1 kommentar
  • […] mad alle ugens dage, men det behøver heller ikke være avanceret kogekunst. Hjemmelavede hotdogs, æggekage eller tortilla og nuggets er sikre hits. Går det helt galt laver jeg pandekager, men oftest bliver […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *