Æbletrifli

Det er simpelthen for sjældent at jeg får lavet dessert, men lige i aften kommer mine forældre, vi har masser af æbler i haven, og jeg havde fundet nogle lækre italienske makroner i Netto – hurra, trifli. I stedet for almindelig vanillecreme med flødeskum, fandt jeg en gammel opskrift frem på noget mascarpone-creme, og det var bare så lækkert sammen.

Man kan bare bruge almindelige (gode)makroner, og udelade vinen, hvis man ikke er til den slags. Det er rimelig vigtigt at lade triflien trække, så ingredienserne ligesom får smag af hinanden. Jeg valgte at lave triflien i 4 glas (og et par små kopper til ungerne), men man kan sagtens lave den i en stor skål i stedet.

Æbletrifli (5 personer)

Først koges en god fast æblemos af
5-6 æbler (ca. 450 g renset vægt)
150 g rørsukker
saften af 1/4 citron
bælgen af 1 stang vanille (du skal bruge marven til cremen)

Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde sammen med citronsaft, sukker og vanille. Sæt låg på at lad æblerne dampe i 10 minutters tid. Tag låget af og lad mosen afkøle (æblerne i min have er Filippa-æbler, som ikke rigtig er beregnet til mos, men jeg moser dem bare med en grydeske, og så virker det fint!). Bare lad vanillestangen ligge i til mosen er kold.

Dernæst laves en mascarponecreme:
4 pasteuriserede æggeblommer
150 g flormelis
saft og skal af ½ økologisk citron
250 g mascarpone (1 bæger)
½ dl piskefløde
marven af 1 stang vanille

Pisk æggeblommer med vanille og flormelis til en tyk, hvid æggesnaps. Tilsæt citronsaft og skal. Kom mascarpone og piskefløde i og pisk godt – du har nu en tyk og velsmagende creme.

100 g gode makroner
½ dl marsala

Knus makronerne groft, og hæld vin på dem – lad det trække i 5 minutter.
Anret triflien i 4-5 portionsglas, først en skefuld makroner, så æblemos, og dernæst creme. Gentag og slut med creme. Sæt film over og lad triflien trække på køl et par timer – server!

5 kommentarer
  • Klidmosteren siger:

    Hej Sveske

    Åh, tak for tippet – nu ved jeg hvad æblerne skal bruges til. Max bliver ellevild 🙂

    Vi ses på lørdag!

    Knus
    Malou

  • Signe siger:

    Det gør vi, jeg glæder mig så meget til at blive beriget af dit selskab.
    Knus S

  • Klidmosteren siger:

    Uh, beriget ligefrem 🙂

    Jeg har været lige lovlig kreativ med opskriften og udskiftet mascarponen med alm flødeost. "du har nu en tyk og velsmagende creme" Well, den smager helt fint men er tynd som jeg ved ikke hvad. Skulle jeg mon ha' pisket fløden?

    Nu får vi se hvad Pernille siger til den om lidt 🙂

    Vi ses i morgen.
    Knus

  • Signe siger:

    Jeg har ikke prøvet med flødeost, så jeg kan jo ikke svare for hvad der er sket – men med mascarpone er det ikke nødvendigt at piske fløden. Håber det smager godt alligevel 🙂
    Og det er dessert – så skal Pernille nok spise det 😉

  • Klidmosteren siger:

    Ha ha, Pernille var vild med det (det var vi andre nu også) – så der er kun ganske lidt tilbage.

    Æh, jeg kom til at putte for meget fløde i – det er der problemet ligger 🙂

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *