Æbleflæsk

Jeg er egentlig vokset op i et hjem hvor alle slags mad blev spist – vi var virkelig på forkant med pizza og pasta, risretter og lignende, men alligevel har jeg en forkærlighed for gedigen dansk mad. Jeg kan selvfølgelig også lide alt det andet, og er på ingen måde bleg for at prøve nye retter, med alverdens spændende råvarer – men ind imellem er der nu ikke som en ret med rugbrød til. Æbleflæsk er en dejlig efterårsret, hovedbestanddelene er god bacon, en håndfuld æbler fra haven og nogle løg – mums!

200 g god bacon (et stykke, så man kan skære lidt tykkere skiver end normalt)
5 æbler
3 løg
et par stilke frisk timian
rugbrød og sennep

Baconskiverne steges sprøde på en pande (start på høj varme, og efter et øjeblik skrues ned på medium varme – så smelter mere af fedtet fra) og lægges til afdrypning på et par stykker køkkenrulle.
Løgene skæres i skiver, og æblerne skæres i både (vurder selv om de skal skrælles eller ej).Det meste af fedtet hældes fra panden, løg, timian og æbler tilsættes, og det hele simrer ved medium varme. Kom æbler, løg og bacon i et ildfast fad og lad det give smag til hinanden ca 20 min ved 175 grader i ovnen.
Server med rugbrød og sennep – velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i frokost og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge